Влада

​Житомирська облрада затвердила Програму розвитку футболу вартістю 18,6 млн грн

7 March 2018, 12:58

Житомирська обласна рада затвердила Програму розвитку футболу на 2018-2021 роки, яка обійдеться обласному бюджету в 18 млн 603 тис. грн.

Таке рішення було прийняте на сесії облради 7 березня.

Перед голосуванням депутат від Об’єднання «Самопоміч» нагадав про олімпійців.

«В Житомирській області найбільш рейтингові види спорту, які приносять результат, - це олімпійські види спорту. Тому хочеться, щоб кошти, які ми виділяємо, доходили до олімпійців», - сказав Остап Маланюк.

Голова облрада Ширма повідомив, що в Житомирську область переїжджають спортсмени з інших областей, тому що відчувають підтримку.

«На минулій літній Олімпіаді у нас було шість учасників з Житомирської області. Зараз до нас повертаються учасники з інших областей (Херсонська, Рівненська), це і каное, і триатлон. Я думаю, на наступній Олімпіаді у нас має бути не менше учасників, ніж на минулій», - зазначив Володимир Ширма.

Після цього 54 депутати з 57 присутніх проголосували за обласну Програму розвитку футболу.

Нагадаємо, в проекті рішення сесії про затвердження обласної Програми розвитку футболу на 2018-2021 роки повідомлялося, що для занять футболом в Житомирській області зараз діє 32 стадіони, 257 футбольних полів та52 спортивних майданчика із синтетичним покриттям. У 46 дитячо-юнацьких школах області займається 14907 дітей та підлітків.

Як повідомляв Житомир.info, за створення комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» Житомирської міської ради» депутати проголосували на сесії 16 березня 2016 року. 20 квітня відбулася офіційна презентація команди МФК «Житомир». В лютому 2017 року комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб "Житомир"» перейменували на «Футбольний клуб "Полісся"». 27 грудня минулого року в мер Житомира та голова ОДАпредставили чергового нового тренера ФК «Полісся» - Олександра Призетка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол програма облрада сесія  
Матеріали по темі