Влада

Мер Житомира розповів, які вулиці капітально відремонтують цього року

13 March 2018, 15:36

Після кількох теплих та по-весняному погожих днів до Житомира знову повертаються морози. Синоптики попереджають про зниження температури до -11°C. Однак, навіть кількох днів вистачило на те, щоб сніг розтанув і «світ побачили» далеко неідеальні житомирські дороги. В минулому році в мерії анонсували проведення так званих аварійних ремонтів.

На брифінгу для журналістів 13 березня мер Житомира пояснив, що комунальники вже готові до проведення таких швидких ремонтів, але поки погода не дозволяє почати ці роботи.


«Управління працює над цим питанням. Спочатку буде аварійний ремонт. І тут потрібно, щоб температура усе-таки була приблизно 10°C. Тоді роботи можна проводити. До 21 березня у нас прогнози кажуть, що буде від -1°C до -8°C вночі. Лише наприкінці березня ми зможемо приступити до цих робіт», - розповів Сергій Сухомлин.

У муніципалітеті також планують кілька капітальних ремонтів. На початку року мер говорив про три вулиці: Велику Бердичівську, Театральну та Київську. Однак, після консультацій стало зрозуміло, що одночасно капітально відремонтувати одразу три вулиці - неможливо.

«Зараз відпрацювали всі можливі варіанти. Ми не зможемо в цьому році зробити ці три вулиці. Це пов’язано не тільки з великими об’ємами робіт по заміні комунікацій, а ще з організацією дорожнього руху. Нам потрібно буде на місяць-півтора повністю паралізувати рух комунального транспорту, а саме тролейбусів, в центрі міста. Тому ми не зможемо одночасно робити і Київську і Театральну. В цьому році ми плануємо зробити вулицю Київську», - анонсував мер Житомира.

Вулиця Київська - не єдина, яку планують капітально відремонтувати в 2018.

«Ми відпрацьовуємо питання, і зроблено проект капітального ремонту вулиці Перемоги. Вона знаходиться в незадовільному стані від майдану Соборного до проспекту Миру. Потрібно капітально зробити всю вулицю. І також потрібно зробити капітальний ремонт вулиці Покровської. Від проспекту Незалежності до вулиці, якщо я не помиляюсь, Крошенської, це до повороту. Зробити капітальний ремонт цієї частини вулиці», - сказав Житомирський міський голова.

Загалом на ремонти доріг в цьому році у мерії планують витратити близько 60 мільйонів гривень. На аварійні та поточні ремонти приблизно 20 мільйонів. І близько 40 мільйонів гривень на капітальні ремонти.

Як повідомляв Житомир.info, про майбутній капітальний ремонт доріг мер Житомира розповідав в інтерв’ю нашому сайту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин брифінг ремонт дорога  
Матеріали по темі