Влада

До 1 вересня голова Житомирської ОДА пообіцяв ноутбук, принтер і ламінатор у кожен перший клас

14 March 2018, 15:13

До 1 вересня 2018 року 808 перших класів Житомирської області отримають сучасну техніку – ноутбуки, принтери та ламінатори.

На це з державної освітньої субвенції, обласного та місцевих бюджетів збираються спрямувати 15,4 млн грн, - повідомила 13 березня прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на голову ОДА Ігоря Гундича.

«Цього року, маючи державну субвенцію у розмірі 5,2 млн грн та додавши 5,1 млн грн обласного бюджету та 5,1 млн місцевих бюджетів, ми закупимо у кожен перший клас Житомирщини обладнання. А це – 808 класів в області, в яких навчатимуться першачки з 1 вересня. За ці кошти класи отримають ноутбук, кольоровий принтер 3 в 1, ламінатор. Я чітко розумію, що це не лише частина освітньої реформи, а насамперед – потреба часу. Вчителі мають по-іншому навчати дітей, а для цього – потрібно мати на чому це зробити», – цитує Ігоря Гундича прес-служба.

Комплекти техніки необхідні для друку та ламінування навчальних карток та інших матеріалів для першачків, які використовуватимуть у новій програмі, - зазначає ОДА. Також Гундич зазначив, що сподівається на підтримку районів та громад області.

«Думаю, що всі місцеві керівники відгукнуться на пропозицію долучитись до облаштування перших класів, адже їхній фінансовий тягар ми полегшуємо однозначно», - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Ігор Гундич показав, як виглядатимуть сучасні природничі та математичні класи опорних шкіл, для яких у 2018 році закуплять нове обладнання. 21 лютого 2018 Кабінет Міністрів затвердив Державний стандарт початкової освіти, за яким навчатимуться першокласники з 1 вересня 2018 року. У ньому закладено, що саме дитина має знати, вміти, розуміти після завершення чотирьох перших класів.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2017 року у Києві голова ОДА пообіцяв за два роки облаштувати в області 6 шкіл з сучасним ремонтом та креативним дизайном. У лютому 2018 року Житомирській області виділили з держбюджету майже 14 млн грн на підтримку дітей з особливими освітніми потребами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич нова українська школа 1 клас  
Матеріали по темі