Влада

Житомирській області виділили з держбюджету майже 14 млн грн на підтримку осіб з особливими освітніми потребами

23 February 2018, 17:17

З метою забезпечення закупівлі сучасних (міжнародного рівня) методик для проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами та навчання фахівців інклюзивно-ресурсних центрів використанню цих методик (обробці та інтерпретації результатів для надання висновків, аналізу результатів тестування) здійснено перерозподіл деяких видатків.

Відповідну постанову прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 21 лютого.

«Частина субвенції в обсязі 100 000 тис. гривень розподілена між бюджетами обласних та Київської міської державних адміністрацій пропорційно кількості інклюзивно-ресурсних центрів, які створені та які планується створити у 2018 році.Розподіл здійснено відповідно до Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545, та використовуючи дані Державної служби статистики України щодо кількості дітей. Ці кошти субвенції будуть використані для оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів для надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, зокрема, придбання методичного, навчального та програмного забезпечення, предметів, матеріалів і обладнання, у т. ч. довгострокового користування. Обсяг цих видатків субвенції віднесено до видатків розвитку», - йдеться у роз’ясненні до постанови на Урядовому порталі.

У додатку з розподілом обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2018 році зазначається, що обласний бюджет Житомирської області отримає 13 млн 710,8 тис. грн: 10 млн 310,3 тис. грн на підтримку осіб з особливими освітніми потребами (видатки споживання) та 3 млн 400,5 тис. грн на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів (видатки розвитку).

Як повідомляв Житомир.info, для впровадження інклюзивної освіти в освітніх закладах Житомира за кошти субвенції з державного бюджету минулого року придбано спецзасоби для осіб з особливими освітніми потребами на загальну суму 2 млн 420,4 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція інклюзія освіта  
Матеріали по темі