Події

Поки львів’яни з’ясовують, які вантажівки скинули сміття у Житомирській області, селяни планують встановити камери на дорогах

18 April 2018, 10:41

У кількох селах трасою Київ-Чоп знайшли свіжі купи сміття зі Львова. У селах Чижівка та Барвінівка Житомирської області селяни виявили свіжі купи побутового непотребу. У ньому знайшли і докази, чеки та банківські виписки, що сміття - зі Львова. Загалом скинули до 90 тонн відходів. Селяни обурені, бо щойно до Великодня прибрали села та довкілля після зими, а тут такий сюрприз.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.


«Це територія колишнього складу міндобрив. Місцина малолюдна, від міжнародної траси Київ-Чоп сюди якихось 5 км. Заїзд для вантажівок – зручний. Сільський староста припускає: про цю ділянку водіям сміттєвозів міг розповісти хтось із селян», - йдеться в сюжеті.

«Зовсім чужі люди вночі знайти майданчик, де можна ось так розгрузитися, я думаю, що вони цього зробить не зможуть», - говорить в.о. старости с. Барвінівка Микола Гордійчук.

У поліції шукають водіїв вантажівок, які скинули сміття.

«У поліції є припущення стосовно причетності певних осіб до цієї події. Складно довести саме їх вину, тому що, якщо сміття скинуто, речові докази, які б вказували на конкретного водія – відсутні», - сказала керівник прес-служби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Житомирські села по трасі Київ-Чоп від Львівського сміття потерпають не вперше. Селяни не розуміють, їх село від Львова за 350 км, чому на таку відстань, та за такі гроші, відправляють непотріб.

Хто з перевізників скинув сміття на Житомирщині у Львівській облдержадміністрації не знають, під підозрою 3-4 компанії, що возять у напрямку Києва.

«Людський фактор: замість того, аби їхати до кінця, до полігону, бере викидає сміття, потім вертається і розказує, що він вивіз/не вивіз. Зараз ми переглянемо всі GPS-треки по всіх вантажних автомобілях в тому напрямку, і ми виявимо, яка машина їхала, яка була поблизу і тоді проведемо аналіз і притягнемо до відповідальності», - сказав керівник управління Львівської ОДА Тарас Зозуля.

Житомирських селян заяви львівських чиновників не заспокоюють, там уже підрахували, аби прибрати бруд їм знадобиться щонайменше 10 тис. грн. А ось куди його вивезти – ще не знають, бо сільські полігони не приймають органічні відходи. А ще планують на сільських дорогах встановити камери спостереження, щоб таки зловити водії, які хоч ще раз спробують викинути сміття біля їх поселень.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня близько 90 тонн сміття виявили люди біля села Барвінівка Новоград-Волинського району Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Львів сміття Новоград-Волинський район  
Матеріали по темі