Місто

​На заводі «Кромберг енд Шуберт» у Житомирі влаштували Еко-форум

2 May 2018, 13:53

Вони не просто сортують сміття, але й охоче діляться своїм досвідом з іншими – завод «Кромберг і Шуберт» влаштував у Житомирі «Еко-Форум». Громадським активістам, екологам та освітянам розповіли про основні тенденції, які дозволяють дбати про довкілля.

«Кромберг енд Шуберт» є екологічним підприємством. Ми навчені європейською системою сортувати своє індустріальне сміття, свої залишки виробництва. Нам залишилось навчитися те саме робити в себе вдома. Тобто, ми розділяємо екосвідомість на виробничу і побутову. Тут ми можемо лише мотивувати, навчати, задавати певний тон у суспільстві», - розповіла PR-менеджер компанії «Кромберг енд Шуберт» Ольга Воєвуцька.


«Кромберг енд Шуберт» відсортовує усе, що підлягає повторній переробці, і навчає цьому своїх працівників.

«З перших днів роботи заводу ми позиціонували себе як люди з високим рівнем екологічної свідомості. Кожен працівник підприємства, не залежно від того, це працівник виробництва чи офісу, у процесі роботи сортує відходи. Ми маємо надію, що кожен працівник підприємства, який є екологічно свідомим на заводі, принесе часточку екологічної свідомості. Якщо кожен з нас принесе це в свою сім’ю, ми будемо мати масштабний ефект на рівні суспільства, на рівні міста,і, можливо, на всю Україну», - зазначила інженер служби охорони праці заводу «Кромберг енд Шуберт» Ірина Когут.

Запрошена на екоформум і екоблогер Маріанна Бойко, яка охоче поділилася практичною інформацією, як знизити до мінімуму кількість побутового сміття.

«Надприємно, що все більше підприємств замислюються про те, що відбувається. До нас приїжджає американка, яка запропонувала світову теорію «zero waste home» - тобто нуль відходів на домогосподарствах. Я закохана в її діяльність, і подумала: чому б не запровадити цю теорію в себе вдома? Моя сім’я – це я, чоловік і двоє дітей. Приблизно 2,5 кг сміття викидає одна родина, як наша. Протягом трьох років ми скоротили кількість свого сміття в 70 разів», - розповіла екоблогер Маріанна Бойко.

На власному прикладі екоблогерка перевірила - дбати про екологію просто. Вона не просто сортує сміття, а повністю відмовилася від пакетиків, а для покупок використовує сумки, кошики та контейнери багаторазового використання. Свій досвід Маріанна Бойко описує у блозі, щоб якомога більше людей могли наслідувати її прикладу.

«Екорух – це окремі конкретні люди, яким не байдуже. Екорух – це ми з вами», - сказала Маріанна Бойко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Кромберг енд Шуберт  
Матеріали по темі