Суспільство

​Друге життя сміттю - конкурс поробок з вторинної сировини на заводі «Кромберг енд Шуберт» в рамках ЕКО-тижня

25 April 2018, 17:25

На заводі «Кромберг енд Шуберт» під Житомиром про захист навколишнього середовища та екологію не лише говорять, а й втілюють «зелені» проекти у життя. 23 квітня тут оголосили «еко-тиждень», в рамках якого на підприємстві встановили грінбокси для макулатури та оголосили конкурс поробок зі сміття.

На заводі розповідають: оскільки 21 квітня українці відзначають День довкілля, 22 квітня – Міжнародний день Землі, а 28 квітня – Всесвітній день охорони праці, на підприємстві започаткували нову соціальну ініціативу – напрямок ЕСО Крошу, а 17-й тиждень року оголосили еко-тижнем.

«Еко-тиждень ми розпочали 21 квітня з участі в «Наукових пікніках» на вулиці Михайлівській у Житомирі. «Кромбергенд Шуберт» розповів про екологічне господарювання заводу, концепцію безвідходного виробництва, вчив дітей сортувати сміття. Це було нашою «родзинкою», оскільки ми завжди розповідаємо тільки про виробництво, команду, а тут вперше розповіли про «Кромберг» екологічний. Ми зробили соціальний ролик на цю тему, показали, як сортуємо в себе сміття, показали наше підприємство, яке є безвідходним: залишки сировини, які утворюються на виробництві, всі передаються на вторинну переробку», - розповідає PR-менеджер Ольга Воєвуцька.

Оскільки підприємство позиціонує себе як європейське, тут дотримуються європейських традицій, в тому числі щодо бережливого ставлення до довкілля, економії природних ресурсів та вторинної переробки сировини.

23 квітня на заводі «Кромберг енд Шуберт» оголосили конкурс поробок «Друге життя сміттю» - і вже наступного дня працівники почали приносити виготовлені разом з дітьми саморобки з використаного пластика, скла й паперу. Організаторів вразила фантазія і працівників і те, як швидко вони відгукнулися на ініціативу.

«Роботи ми прийматимемо протягом тижня. Всі поробки будуть представлені на експозиції на виробництві, підписані та оцінені. Найкреативніші будуть нагородженні призами-брендованими еко-торбами для господарських потреб а також квитками для всієї сім’ї в драмтеатр та кіно», - говорить Ольга.

«Ми з сином весь вечір робили свинку з п’ятилітрової пластикової пляшки. Фарбували, прикріплювали ніжки і п'ятачок. Коли дійшла черга малювати очі, син заблагав: «Тільки не допомагай, щоб не подумали, що це робив дорослий!», - розповідає помічник інструктора виробничого навчання Марина.

Працівники «КроШу» із задоволенням фотографувалися біля еко-фотозони, яку виготовили із відпрацьованих велосипедних дисків, лампочок і зелені. Повсюди на виробництві розмістили розроблені спільно з житомирською ГО «Цілком природно» інфографіку про сортування різних видів сміття. Крім того, тут розміщені 4 бачки для різного типу сміття. Найшвидше заповнюються баки для пластику – кожен з 3 тисяч працівників щодня випиває хоча б одну пляшку води або газованого напою.

24 квітня на «Кромберг енд Шуберт» встановили грінбокси для макулатури по офісах.

«Сьогодні ми роздамо по офісних приміщеннях 32 боксів для збору паперових відходів. Взагалі ми практикуємо повторне використання паперу: друк з двох боків. Коли листок буде повністю відпрацьований, ми будемо збирати папір у бокси і передавати на вторинну переробку, тим самим заощаджуючи кошти підприємства і використовуючи їх на інші цілі», - коментує фахівець з екологічних питань підприємства Ірина Когут.

25 квітня на заводі «Кромберг енд Шуберт» започаткують активний збір кришечок від пластикових пляшок, які забиратиме на переробку БФ «Лелекера», а в суботу, 28 квітня, «крошівці» садитимуть ліс в Житомирському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Кромберг енд Шуберт  
Матеріали по темі