Культура

Учасники ІІІ живописного пленеру «Житомир VPositive» цілий тиждень малюватимуть краєвиди міста

2 May 2018, 15:14

У рамках відзначення Днів Європи у Житомирі відбудеться ІІІ Міжрегіональний живописний пленер «Житомир VPositive».

Про це 2 травня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«З 11 до 18 травня фахівці живопису та портретного нарису з різних міст та регіонів України працюватимуть в історичній частині Житомира (вул. Кафедральна, Замкова гора, Голова Чацького, парк культури та відпочинку тощо) та інших районах міста та його мальовничих околиць (Гідропарк, Зарічани, Тригір’я, Дениші тощо). Організатор Пленеру - управління культури Житомирської міської ради», - повідомила прес-служба.

Захід проводиться з метою сприяння активному творчому обміну та взаємозбагаченню різних образотворчих шкіл і напрямів України, популяризації сучасного візуального образотворчого мистецтва.

Пленер «Житомир VPositive» проводиться у жанрі «олійний живопис», «портретний нарис» раз на рік.

Відбір учасників Пленеру здійснюватиметься Оргкомітетом до 10 травня 2018 року на основі надісланих на електронну адресу kylt@zt-rada.gov.ua у електронній формі документів та матеріалів:

  • Заявка-анкета (завантажити тут);
  • Копія паспорту із зазначенням адреси реєстрації та копія ідентифікаційного коду.

За підсумками творчих завдань визначається по одній кращій роботі у кожній з двох обов'язкових номінацій, організовується виставка відібраних робіт. Також буде проведено інтернет-голосування на приз глядацьких симпатій.

Адреса та контакти оргкомітету – на сайті міськради.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в рамках першого міжрегіонального живописного пленеру «Житомирська палітра» художники із 10 регіонів України написали більше 170 картин з краєвидами Житомира. Рекордсменом став китайський майстер Лю Цзянь: за десять днів він зобразив Житомир на 20-ти картинах. У 2017 році в рамках ІІ художнього пленеру «Мужність» в Домі української культури у Житомирі презентували 12 портретів загиблих героїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художник картина пленер Житомир VPositive  
Матеріали по темі