Влада

Мінрегіон хоче обмежити щільність забудови та ввести обов’язкові умови: гаражі, автостоянки та дошкільні заклади

3 May 2018, 10:54

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести межі мінімальної та максимальної щільності населення у забудові та чітко обмежити можливість її підвищення з урахуванням конкретних умов. Відповідні зміни містяться у новому проекті ДБН Б.2.2-Х:201Х «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе – інформує прес-служба Мінрегіону.

«Зараз діючими нормами визначена максимальна щільність населення – 450 люд./га, при цьому обмеження її підвищення немає. Тобто вона може збільшуватися при наявності відповідного обґрунтування, і хто як хоче, так і обґрунтовує таку необхідність. У результаті – в деяких районах великих міст бачимо суцільну забудову щільністю 1000-2000 люд./га та повну відсутність благоустрою і соцінфраструктури. Щоб унеможливити в майбутньому такі ситуації та забезпечити людям комфортні житлові умови, у новому ДБН будуть встановлені конкретні обмеження можливості підвищення щільності – допускається її збільшення максимально до 20% (це до 540 люд./га) за 2-х обов’язкових умов», - зазначив заступник міністра.

Такими обов’язковими умовами є:

1 - розміщення на території мікрорайону підземних і/або багатоповерхових гаражів з автостоянками та велосипедними стоянками;

2 – наявність вбудовано-прибудованих закладів дошкільної освіти та об’єктів повсякденного та періодичного обслуговування, створення відкритих терас у житлових і громадських будинках.

«Для можливості підвищення щільності населення у забудові ці умови мають бути виконані одночасно. Оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом. Проект розроблений на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3- 95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4- 97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89-80 «Генеральные планы промышленных предприятий», - інформує Лев Пархцаладзе.

Як повідомляв Житомир.info, хмельницькі компанії активно забудовують Житомир в районі Корбутівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон забудовник будівництво житло  
Матеріали по темі