Влада

У Житомирі нові світлофори хочуть першочергово встановлювати на аварійних перехрестях і вулицях

4 May 2018, 15:06

На черговому засіданні виконкому Житомирської міськради, 4 травня, говорили про те, як обирають вулиці для встановлення світлофорів у місті. Зокрема, член виконкому Руслан Годований, а за сумісництвом іще й член комісії з питань безпеки руху, поцікавився у начальника управління транспорту, за яким принципом вони у Житомирі встановлювали 4 світлофори на перехрестях: Мазепи - Домбровського, Перемоги – Грушевського, та наскільки доцільно було обирати саме ці ділянки.

«Що мотивувало вас встановити саме там світлофори?», - запитує член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.


«По Мазепі - Домбровського доповідаю вам: до встановлення світлофорних об’єктів за 2017 рік було 6 ДТП з матеріальними збитками, 2 ДТП з покаліченими та травмованими. Після встановлення цих світлофорних об’єктів там було всього 2 ДТП», - відповідає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

«А на перехресті, яке не можна зранку проїхати – Князів Острозьких - Шевченка, були матеріальні збитки та ДТП, ви це аналізували? Я вже питаю рік про це перехрестя. Де більше аварій по статистиці, яку ви ведете через раз, бо ви ведете тільки факт аварії, а не факт причини аварії. Перелік світлофорних об’єктів, які ви плануєте встановити в залежності від найбільшої пікової точки ДТП, до найменшої. Таким чином, скласти встановлення світлофорів, чи є цей план?», - повторно запитує начальника управління транспорту Руслан Годований.

«Цього плану ще немає, ми маємо його обговорювати на комісіях», - говорить начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

«Я про це говорю практично на кожній комісії з питання безпеки руху, я вже втомився це говорити на комісії і захотів, щоб це почув міський голова», - зазначив член виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Руслан Годований не оминув увагою і небезпечний перехід неподалік спорткомплексу «Динамо» на Чуднівській.

«Про те, що міський голова говорив на сесії. Про перехід навпроти СК «Динамо», що комісія не прийняла рішення встановити там світлофор. Комісія приймає рішення встановити там світлофор, просто нам кажуть, що постійно немає коштів», - зауважує Руслан Годований.

Тож, яке рішення насправді прийняла комісія з безпеки руху щодо небезпечного переходу, мер міста намагається з’ясувати у профільного заступника – Дмитра Ткачука.

«Виносилось питання про встановлення світлофорного об’єкту, голосів для прийняття рішення було недостатньо. Рішення не прийняли», - каже заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Натомість, член виконкому Руслан Годований повідомляє, що сам Ткачук не був присутній на комісії. Згодом уточнюючи, що той прийшов вже наприкінці, тому не чув усього, про що говорилося під час засідання.

«Приходив депутат міськради і нам сказали, що у зв’язку з тим, що немає коштів, ми тимчасово прийняли рішення облаштувати той об’єкт розміткою та світлодіодною підсвіткою, на що депутат, якщо я не помиляюсь Манухін, і він погодився це зробити за свої кошти, щоб тимчасово убезпечити ту ділянку. А коли з’являться кошти, одразу зробити там світлофорні об’єкти. Тому, голосів вистачило, вас просто не було на комісії. Немає плану, про який я говорю - встановлення світлофорних об’єктів. Якщо потрібно прийти іще раз на комісію підняти ще раз руку, ми прийдемо всі, і хто треба підніме, і батьки, і всі ті, хто переживає за цей світлофорний об’єкт», - розповідає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

Вислухавши усіх, міський голова Сергій Сухомлин доручив як заступнику, так і начальнику управління транспорту і зв’язку підготувати докладну доповідь по цьому питанню та озвучити її на найближчому засіданні виконкому.

«Проведіть комісію, піднімайте інформацію по Чуднівській, по кількості ДТП і список пріоритетів, і виділяємо кошти, і встановлюємо. Обґрунтування по кожному світлофору: по рейтингу та першочерговості встановлення», - підсумував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня у Житомирі біля спорткомплексу «Динамо» по вулиці Чуднівській Ford збив 11-річну дівчинку.

27 вересня 2017 року близько 18.00 у Житомирі на вулиці Чуднівській біля спорткомплексу «Динамо» на пішохідному переході Volkswagen збив трьох дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук Годований Сухомлин Грищук виконком світлофор  
Матеріали по темі