Влада

Гройсман доручив покарати винних за неякісний ремонт дороги Житомир-Ставище, яку йому показували рік тому

23 May 2018, 13:37

Правоохоронні органи перевірять ремонт траси Р18 Житомир-Ставище, до якості якого є претензії у Державного агентства автомобільних доріг України.

Таке доручення прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав на засіданні Кабінету міністрів 23 травня після доповіді голови Держагентства автомобільних доріг Славоміра Новака.

«На Р18 в Житомирській області працювала будівельна компанія «Автомагістраль», київська, яка суттєво порушила технологію. Ми їм не платимо за виконані роботи. Хочемо наступного тижня зустрітися з міністром Омеляном (міністр інфраструктури – ред.) та правоохоронними органами, щоб на основі цього прикладу розпочати кримінальне провадження і покарати винних», - сказав Славомір Новак.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зауважив, що у подібних випадках не треба чекати.

«Якщо є відхилення, а я знаю про те, що шар асфальту менше, ніж був запроектований, це означає, що хтось дозволив собі свої брудні руки засунути в кишеню українських громадян. Тому, Арсен Борисович (Аваков, міністр МВС – ред.), я вас дуже прошу – під особистий контроль. Якщо ця інформація підтвердиться – порушити кримінальну справу і довести її до логічного завершення. Я наголошую на тому, що ніхто нікому не дав права красти гроші, ні з доріг, ні з ліків», - наголосив Володимир Гройсман.

Він також звернувся до Арсена Авакова з пропозицією направити представників експертного центру МВС в 3-5 областей, щоб вони переміряли, зробили хімічний аналіз складу асфальту.

«Якщо хтось вкрав те, що ми хочемо покласти в дороги, щоб українці їздили по нормальним дорогам, треба, по-перше, знати, хто це зробив – «Автомагістраль» чи інша компанія. В цій компанії є директор, головний технолог, інженери, вони мають нести за це відповідальність. І це є принципово важливим», - сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 7 серпня 2017 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області Р-18 Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище на ділянці км 4+222 - км 10+300, вартість ремонту - 86 млн 171 тис. 676,40 грн.

Як повідомляв Житомир.info, під час робочої поїздки до Житомирської області 30 березня 2017 року прем’єр-міністр Володимир Гройсман оглядав поточний ремонт автомобільної дороги Р-18 Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт САД Гройсман Новак КМУ  
Матеріали по темі