Влада

Гройсман після огляду ремонту траси під Житомиром: Українські дороги знаходяться в хронічно жахливому стані

30 March 2017, 13:26

Прем’єр-міністра Володимир Гройсман зазначив, що дороги в Україні знаходяться «в хронічно жахливому стані» та запевнив, що всі ремонтні роботи, виконані цього року, будуть профінансовані.

Про це Гройсман сказав 30 березня після огляду ремонту регіональної траси Р-18 під Житомиром.

«Цього року нам вдалося розпочати раніше ямковий ремонт, десь уже є й поточний ремонт. Хоча я не задоволений темпами, але очевидним є той факт, що сьогодні бригади вже починають працювати, як і планувалося: я говорив, що десь приблизно з 1 квітня можна виходити і проводити до ладу українські дороги. Хоча за один сезон це зробити неможливо – українські дороги знаходяться в хронічно жахливому стані. Минулого року ми ледве розплатились, це був липень місяць. Зараз уже йдемо з випередженням на декілька місяців. Це означає, що ми більше і якісніше можемо робити дороги. Проблеми є і на місцях у тому числі, коли починають формувати бригади ремонтні. Це величезний виклик для Укравтодору і для місцевої влади, тому зараз потрібно приділяти увагу якості виконання робіт і технологічним підходам. Що стосується фінансування: у нас уже є 15 млрд грн, які ми направляємо на дороги у цьому році. Плюс 15 мільярдів. Відповідно до закону про державний бюджет, це через кошти Національного банку. Зараз Мінфін працює з Національним банком, аби вийти вже на механізм реалізації цієї норми закону. Наше завдання – протягом року профінансувати всі ці кошти. Я можу точно сказати, що весь обсяг робіт, який буде зроблений в рамках цих цифр, буде профінансований у 2017 році. Ми бачимо абсолютно нормальні можливості для старту: для закупівель, для проведення тендеру сьогодні коштів достатньо», - сказав Володимир Гройсман.

Детальніше про робочу поїздку прем’єр-міністра у сюжеті 

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня свій візит до Житомирської області Володимир Гройсман розпочав з іноземного підприємства «Євроголд Індестріз ЛТД». Після цього прем’єр-міністр оглянув поточний ремонт автомобільної дороги Р-18 Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі