Місто

Житомирські квіткарі розкритикували проект павільйону на вулиці Небесної сотні

31 May 2018, 16:57

Обговорити перед проектну пропозицію майбутнього квіткового павільйону і досягти компромісу – з такою метою 31 травня головний архітектор Житомира Юрій Безбородов запросив підприємців, які продають квіти на вул. Небесної сотні.

«У нас підійшла черга до вирішення ситуації навколо Житнього ринку:реконструкція скверу по Лятошинського, фасади Житнього ринку, там є деякі напрацювання, і, звичайно, що у цьому питанні головну роль займає питання квіткового ряду, який існує близько 20 років і місцем болю для Житомира: своїм зовнішнім виглядом, відсутністю функціонального сполучення пішохідного тротуару є неприглядною локацією. Звичайно, що все це потрібно вирішувати комплексно. Ми отримали передпроектну пропозицію, ми її розглянули, вона нам сподобалась. Тому ми запросили представників зі сторони підприємців, щоб узгодити позицію, проговорити болючі питання, чи скоригувати технічне завдання», - зазначив Юрій Безбородов.


Двоє підприємців, які прийшли висловити позицію квіткарів, зазначили, що проект їм подобається, втім, вони б хотіли, щоб павільйон був більшим за розмірами, і в ньому могли розміститися щонайменше 30 підприємців. Крім того, вони наполягли, щоб покупці, як і зараз, могли проходити вздовж одного ряду, де по два боки розміщуються вітрини, а не заходити у кожен кіоск окремо.

«Справа в тому, що у нас працює 50 людей, і якщо ці місця будуть розподілятися, то це буде робитися на якийсь певний проміжок часу. Хочеться, щоб проект був не дорогий, щоб в ньому могло брати участь більше людей. Бо не хочеться, щоб люди залишалися без шматка хліба і змушувати їх їхати за кордон. Не можна сьогодні викидати людей на вулицю, або казати: йдіть на «Раду», може вам десь там дадуть місце. Якщо робити цей павільйон, все треба продумати, врахувати, щоб люди могли оплатити будівництво, і щоб покупцям було зручно», - сказала приватний підприємець Марія Левченко.

«Це все нам подобається, воно б мало бути вже давно, сподіваюся, що ми дійдемо до компромісного рішення», - зазначила приватний підприємець Ірина Смоляр.

Упродовж години тривала дискусія, в якій підприємці наполягали розширити павільйон, а архітектор стояв на своєму – він має стати більш компактним, щоб не затуляти сусіднє приміщення.

«Тут йде полеміка між фасадом будівлі і заробітком людей, які годують свої сім`ї. На 9 місць ми взагалі не згодні, 18 - краще, але залишилося домовитися про ціну будівництва. Ми будемо ходити, тому що для нас це нагальне питання.

«Бачимо, що як кажуть, апетит приходить під час їжі. Замало навіть того, що місто запропонувало. Ми не змінюємо локацію, але тримаємо дуже компактно, не роздуваємо площі, не роздуваємо висоту павільйону, тому що розуміємо, що позаду цього ряду стоїть пам’ятка архітектури, яку ми не можемо закривати. Але при певних дизайнерських та містопланувальних рішеннях ми можемо поєднати їх в один ансамбль. Бачимо, що у підприємців є сумніви, бо їх там більше, ніж є площі. Звичайно, що це робочий варіант, він робочий, але ми наполягаємо на тому, щоб не змінювати габарити, не робити його довшим, ширшим чи вищим ніж він пропонований. Подивимося на орієнтовний кошторис, будемо озвучувати цю цифру і зрозуміємо, хто здатен з цих 30 підприємців увійти в цей проект», - сказав після зустрічі Юрій Безбородов.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 4 квітня 2018 року проголосували за організацію тимчасового торгівельного майданчика по вулиці Небесної сотні, 8-10 для торгівлі квітами та іншими рослинами з 5 квітня по 30 жовтня 2018 року з 8.00 до 21.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Безбородов квіткарі квітковий павільйон  
Матеріали по темі