Економіка

Бюджет Житомира за І квартал перевиконаний на 8%, гроші вже розподілені і ще треба 92 млн грн

6 June 2018, 14:22

До загального фонду міського бюджету в І кварталі 2018 року надійшло на 8% більше від плану.

Про це 6 червня на засідання виконкому Житомирської міської ради повідомила директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

«За І квартал 2018 року до міського бюджету надійшло 828 млн грн. Зазначена сума складається із доходів загального фонду – 806 мільйонів, і майже 22 мільйони спеціального фонду. Найбільший бюджетоутворюючий податок – це податок на доходи фізичних осіб – надійшло 213 млн грн, єдиний податок – 57 млн грн, податок на майно – 33 млн грн, акцизний податок – 28 млн грн, а також інші податки – майже 12 млн грн. Загальне перевиконання за І квартал загального фонду міського бюджету склало 26,3 млн грн, або 8% від плану на квартал», - повідомила Діна Прохорчук.

Вона наголосила на значному рості за І квартал кількості платників податків на нерухоме майно, фізичних та юридичних осіб: за перший квартал їх кількість збільшилася на 67% і зараз становить 8 761 платник, а на 1 січня 2017 року їх було всього 822.

«Ми значно розширили базу – на 3,5 тисячі осіб більше стало платити цей податок. Але ми розуміємо, що постійне підняття заробітної плати це досить велике навантаження на фізичних осіб і на бізнес. І на найближчу сесію ми будемо пропонувати ввести знижуючий коефіцієнт 0,5, який знизить цей податок. Ми розраховували втрати міського бюджету – це фактично близько 1 мільйона гривень, але це дасть додаткову можливість легалізувати і наповнювати базу по оподаткуванню цього податку. Тобто, на наступний рік ми будемо робити, фактично, знижку в 50%», - прокоментував мер Сергій Сухомлин.

Директор фіндепартаменту повідомила, що відповідний матеріали вже передані для розгляду бюджетній комісії та іншим комісіям міської ради і розповіла про видатки.

«Хочу наголосити про видатки міського бюджету, які проведені на більш ніж 25% від річного плану, заборгованість по всіх напрямках відсутня. Перевиконання міського бюджету на 26 мільйонів вже розглянуто на постійних комісіях міської ради і на сесії 12 квітня 26 мільйонів спрямовано на видатки по бюджету: основна частина – капітальний ремонт доріг та прибудинкових територій (20 млн грн), 5 мільйонів на реконструкцію гімназії №3, і майже 1 мільйон – на виплату заробітної плати медичним працівникам», - зазначила Діна Прохорчук.

Член виконкому Світлана Півоварова поцікавилася у мера куди планують направити кошти від перевиконання міського бюджету за ІІ квартал.

«Нам зараз вже треба найти 92 мільйони. Якраз літом починаються ремонти по освітніх закладах, ще додатково треба 39 мільйонів на дороги і прибудинкові території: в нас вже пройшли тендери по вулиці Перемоги, по вулиці Покровській, на днях буде по Київській, ще в нас є вулиця Параджанова – там великий проект, капітальний, в два шари асфальту із заміною бордюрів, зливостоків. Ще у нас є ОСББ, опалювальний сезон, співфінансування по проектах з перекладки теплокомунікацій і деякі роботи по водоканалу», - розповів мер Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю на початку 2018 року мер Житомира розповідав про плани та скромний бюджет розвитку – 200 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Прохорчук фіндепартамент  
Матеріали по темі