Здоров'я

На Корбутівці у Житомирі відкрили амбулаторію, на реконструкцію якої з міського бюджету виділили 1,4 млн грн

12 June 2018, 13:54

У Житомирі в мікрорайоні Корбутівка 12 червня відкрили нову амбулаторію сімейного лікаря.

Про це пише прес-служба Житомирської міської ради.

Житомирянка Олена Лех стала однією з перших відвідувачок амбулаторії. Вона вже підписала декларацію з сімейним лікарем. Пенсіонерці нове приміщення дуже сподобалося: близько до її дому, зручно і просторо.

«Дуже подобається наша нова амбулаторія. Тут можна буде аналізи здати, до лікаря підійти, крапельницю поставити. У мене чоловік – візочник, то дуже незручно його кудись далеко на крапельниці возити, а тут все поруч. Раніше треба було довго добиратися у поліклініку на вулиці Лесі Українки, а тепер зручно», – розповіла жінка.

За словами завідувачки амбулаторією Ольги Осадчук, пацієнтів тут обслуговуватиме 10 лікарів, які надаватимуть первинну медичну допомогу близько 20 тис. пацієнтів.

«Ми надаватимемо широкий спектр послуг. В амбулаторії є можливість зробити ЕКГ, отримати лікувальні ін’єкції та вакцинацію, провести небулайзерну терапію, здійснити перевірку гостроти зору та підібрати окуляри, виміряти внутрішньоочний тиск, зробити швидкі тести на ВІЛ, тропоніни (інфаркту міокарду), вірусні гепатити, глюкозу крові та інше. Також створені умови для забору зразків біологічного матеріалу на дослідження», – наголосила лікар.

Міський голова Сергій Сухомлин подякував усім, хто долучився до створення цієї амбулаторії та побажав успіхів колективу.

«Попереду у вас важка робота, бо, хорошого приміщення і нового обладнання недостатньо для того, щоби були задоволені пацієнти. Все залежить від вашого ставлення. Працюйте і успіхів вам», – зазначив очільник міста.

«На реконструкцію приміщення під амбулаторію з міського бюджету було спрямовано 1,4 млн грн та, за сприяння депутата обласної ради Володимира Кропивницького, було отримано субвенцію з обласного бюджету у сумі 300 тис. грн. Амбулаторія укомплектована комп’ютерною технікою, меблями, інвентарем, на що використано 810 тис. грн бюджетних коштів», – повідомила керівниця управління охорони здоров’я Марія Місюрова.

Амбулаторія сімейного лікаря працює за адресою: м. Житомир, вул. Старочуднівська 12/77

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 на сайті Житомирської міської ради з’явився проект рішення «Про передачу нерухомого майна», а у коментарі журналістам начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова розповіла, що ЖЕК №1 передає їм приміщення під амбулаторію по вулиці Старочуднівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Місюрова Корбутівка амбулаторія  
Матеріали по темі