Суспільство

У Житомирській області перевізника оштрафували на 6,6 тис. євро за перевантаження фури

21 June 2018, 09:25

У Житомирській області компанія-перевізник отримала рекордний штраф за порушення вагових параметрів вантажівки - понад 6,6 тис євро.

Про це 20 червня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Саме перевантажені автомобілі є однією з основних причин руйнування доріг. Тому за вагою великогабаритного транспорту на Житомирщині особливий контроль», - наголошують в ОДА.

Авто зупинили 11 червня на 86 км автодороги М–06 Київ – Чоп. Водій авто марки DAF з напівпричепом PACTON перевозив з Житомира до Дніпра металобурхт.

Під час зупинки та зважування авто встановили порушення транспортного законодавства України в частині дотримання вагових параметрів – загальна вага автопоїзда склала 52,90 тон.

Із такою вагою водій збирався їхати 622 км автомобільними дорогами загального користування. За результатами перевірки компанії-перевізнику нарахували плату в розмірі 6 624,3 євро.

Також 20 червня ОДА повідомляла, що за добу на мобільних вагових майданчиках області працівники Укратрансбезпеки у Житомирській області нарахували плату за перевищення маси вантажу на загальну суму 70 євро. Штраф за відсутність дозвільних документів при перевезенні вантажів із порушенням допустимих параметрів складає 1700 грн, а сума у євро залежить від відстані, яку проїхала машина із перевантаженням.

Як працює один із таких майданчиків оглянули працівники управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА 19 червня у селі Кочерів на трасі М-06 Київ-Чоп.

Під час перевірки водій, великогабаритний транспорт якого зважили, порушив правила перевезення багажу під час температурного режиму – при максимально допустимій нормі 24 тони, вага авто склала 35 тон.

«Ми проводимо контроль роботи водія. Якщо немає тахографу або індивідуально-контрольної книжки водія – це 1700 грн штрафу. За порушення температурного режиму перший раз виписується припис. При повторному порушенні на перевізника накладається штраф 680 грн», – розповів головний спеціаліст відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Руслан Янчук.

Перевізник-порушник отримав штраф у розмірі 1700 грн, тому що у нього був відсутній протокол перевірки та адаптації тахографа до транспортного засобу та внесений припис щодо порушення температурного режиму.

Працівники Укртрансбезпеки також нараховують плату за проїзд великовагових або великогабаритних авто у євро.

«Штраф у євро ми виписуємо у випадках, якщо повна маса перевищує 40 тон, ще є осьові навантаження. Якщо один із цих параметрів порушений – нарахування робиться у євро. Чим далі відстань і більше навантаження, тим більшим буде штраф. На минулому тижні ми виписали рекордний штраф 6 тис. 624 євро, водій віз 58 тон вантажу», – додав Руслан Янчук.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській ОДА визначили чотири майданчики, де будуть розміщені ваги для великогабаритного транспорту.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк під час візиту у Житомир розповідав про те, що до кінця року в область передадуть три пересувні пункти габаритно-вагового контролю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фура ваговий контроль  
Матеріали по темі