Культура

​У День пам'яті жертв війни в Житомирі не буде конкурсу краси, але концерт Dzidzio не відміняється

21 June 2018, 18:15

22 червня, у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, у житомирській філармонії не відбудеться «Фестиваль краси і спорту», однак концерт Dzidzio в літній естраді «Ракушка» не відмінили.

На це Житомир.info поскаржились організатори Фестивалю краси і спорту.

«22 червня в Україні вшановують пам'ять жертв війни, і Житомир не став винятком. Однак ми стали чи не єдиною організацією, чий захід перенесли у зв’язку з цією подією. У рамках Фестивалю краси і спорту ми збиралися провести в нашій філармонії конкурс краси, а чому ще й «спорту» - бо плануємо залучати до участі в ньому дівчат, які займаються спортом. У понеділок, 18 червня, директор філармонії довів до мого відома лист управління культури з рекомендацією обмежити проведення розважальних заходів. Ми з повагою ставимося до ОДА та управління культури, однак такий поворот виявився неочікуваним для нас: ми вже роздали половину запрошень, запросили партнерів, однак захід довелось перенести на необмежений час. Зараз ми домовляємося з драмтеатром щодо дати і часу проведення. Цікаво, що концерт Dzidzio Житомирі, наприклад, ніхто не відміняв», - обурилася організаторка Фестивалю краси і спорту Ірина Нікітіна.

У розпорядженні редакції є лист на адресу гендиректора КП «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Петра Даценка за підписом виконувачки обов’язки начальника управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації Тетяни Парфентієвої, в якому йдеться:

«На виконання доручення заступника Глави Адміністрації Президента України від 08.06.2018 № 43-01/471 щодо належного проведення 22 червня 2018 року Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, просимо забезпечити в цей день обмеження проведення розважальних заходів, внісши відповідні зміни до репертуару філармонії».

На Афіші Житомира знаходимо дані про концерт Dzidzio: п’ятниця, 22 червня, 20.00, літня естрада «Ракушка». Мегатур «Super-Puper» по 26 містах України.

Літня естрада «Ракушка» підпорядковується комунальному підприємству «Парк» Житомирської міськради, тому цікавимося у начальника управління культури Житомирської міськради Ніни Рябенко: чи давало її управління рекомендації підпорядкованим місту закладам щодо обмеження проведення концертів та розваг? І отримуємо відповідь:

«Таких рекомендацій наше управління не надавало, ця рекомендація прописана для всіх обласних та міських рад, Житомирська не виняток. Ми прислухалися до листа управління культури облдержадміністрації та організували вшанування 22 червня пам'яті жертв війни біля пам’ятного знаку «Жертвам фашизму» на Богунії. О 10 годині там відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів. Однак концерт Dzidzio був запланований давно, і ми (як орендодавці «Ракушки») не можемо сказати: відмініть його. Тому що люди вже купили квитки і артисти підготувалися. Це було б некоректно. Вважаю, це не буде якоюсь наругою над пам’яттю жертв воєн, оскільки концерт розпочнеться пізно увечері, о 20 годині, після заходів із вшанування пам’яті», - сказала Ніна Рябенко.

Нагадаємо, пам'ятна дата була встановлена згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни житомиряни плели сітки і писали на асфальті «Листи з фронту», а в 2017 покладали квіти до пам’ятного знаку, а комуністи проводили мітинг з нагоди річниці нападу на СРСР.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День скорботи вшанування концерт  
Матеріали по темі