Місто

У Житомирському ТТУ показали тролейбуси та трамваї, які спишуть і поріжуть на брухт, аби звільнити місце для нових

12 July 2018, 17:59

24 тролейбуси та п’ять трамваїв, які не виходили на лінію вже впродовж шести років, пропонують списати на черговому засіданні виконавчого комітету. У трамвайно-тролейбусному управлінні показали, як виглядає техніка, яку збираються розрізати на металобрухт, найстаршому транспортному засобу – 41 рік.

«В 2012 році ми поверталися з депо на Ольжича в депо на вулицю Вітрука і частина тролейбусів у нас була несправна: несправне обладнання, несправні кузова, несправні рами. І ці транспортні засоби стали на так звану «консервацію» в очікуванні ремонту», - розповів головний інженер КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», в.о. директора підприємства Віктор Соломатін.


Повноцінний капітальний ремонт кожного із цих транспортних засобів за оцінками головного інженера може обійтись у 2-2,5 мільйони гривень. Однак, на підприємстві додають: навіть такий старий мотлох може принести користь.

«При розбиранні ми визначимо ті деталі, які можна ще використовувати при ремонті: це і ресори, це і кермові тяги, частина електроустаткування. Це все можна використовувати», - каже Віктор Соломатін.

За словами заступника Житомирського міського голови, впродовж наступного року до Житомира надійдуть нові тролейбуси, закуплені за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Саме для того, щоб звільнити майданчики для нової техніки, на підприємстві і запропонували списати старі транспортні засоби.

«ТТУ пропонувало такий процес і в минулих роках, однак, не йшли на списання, бо не було конкретної впевненості в оновленні, і розраховували на наявність інвентарних табличок, тобто, що ці транспортні засоби числяться на балансі. Їх по кілька штук в рік оновлювали на капітальному ремонті, фактично, оновлюючи повністю кузов, переварюючи його «з нуля». Зараз така нагальність стала меншою, тому ініціювали такий процес: те, що найстарше і те, в чому найменше цінність - здійснити його списання. Всі вузли, агрегати, які потенційно можуть бути використані, вони оприбутковуються на баланс ТТУ і будуть використовуватися для ремонту того рухомого складу, який експлуатуються. Решта ж, а саме кузови, на яких металу залишилося не так вже й багато, просто будуть здані на металобрухт», - розповів заступник мера Дмитро Ткачук.

Вирішувати чи списувати старі транспортні засоби будуть вже на черговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Фоторепортаж про «кладовище» старих тролейбусів та трамваїв дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2018 року 14 нових комунальних автобусів вийшли на маршрути в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ трамвай Ткачук транспорт  
Матеріали по темі