Місто

​Чотирнадцять нових комунальних автобусів вийшли на маршрути в Житомирі

7 June 2018, 09:01

Вранці 7 червня 14 нових комунальних автобусів вийшли в рейс. Наразі вони курсуватимуть за маршрутами «53» та «53-А».

«В цілому на маршрути одразу виїжджає 14 автобусів, і є резервний. Виїжджають вони на два маршрути: це маршрути 53 та 53-А. Це існуючі маршрути, які раніше обслуговувались приватними перевізниками. Це перший офіційний, так би мовити, день обслуговування. До того були технічні обкатки, а сьогодні вони будуть обслуговувати пасажирів», - розповідає заступник міського голови Дмитро Ткачук.


У муніципалітеті припускають, запуск на маршрут нових автобусів стимулюватиме приватних перевізників. З водіями теж проблем немає, однак дехто з перевізників може «грати» не зовсім чесно, вважає Дмитро Ткачук.

«Набирати водіїв ми почали завчасно. Процес був доволі тривалий. Ще починаючи з зими, коли з’явились новини про те, що автобуси будуть в Житомирі, то почались і перші ініціативи. Більшість із них в ході цього часу відсіялись, хтось просто цікавився, люди записувались, але коли справа дійшла до здачі іспитів, частина з них відсіялась. Більш того, опір почали чинити і приватні перевізники, почала різного роду пропаганда йти. Всі одразу почали бути дуже законослухняними. На сьогодні вони змушують водіїв, які мають намір піти працювати в ТТУ, відпрацьовувати два тижні. Хоча рівень офіційності їх оформлення та зарплати змушував бажати кращого. Але ця принципова боротьба за людей дає про себе знати», - каже Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, напередодні начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук пояснював, що через нові комунальні автобуси Житомирська маршрутка №4 не доїжджатиме до Сонячного.

Як повідомляв Житомир.info, приватний перевізник пообіцяв возити пільговиків безкоштовно, поки сесії не приймуть рішення про відшкодування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус перевізник  
Матеріали по темі