Здоров'я

У Житомирі вже підписали майже 125 тисяч декларацій з лікарями, першою фінансування отримала приватна клініка

13 July 2018, 17:42

Станом на 13.07.2018 у м. Житомирі підписано 124 588 декларацій з лікарями первинної ланки надання медичної допомоги.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

За віком пацієнтів вони розподілені наступним чином:

від 0 до 5 років – 13526;

від 6 до 19 років – 20497;

від 20 до 39 років – 27998;

від 40 до 64 років – 39663;

старші 65 років – 22904.

«Міністерством охорони здоров’я України спрощено процедуру підписання декларації та її форму. Перелік інформації, що вноситься до декларації скоротився. Це дозволить зекономити час пацієнта та медичного працівника, який витрачається на її оформлення. Декларації, укладені раніше, є чинними, переоформлювати їх не потрібно», - йдеться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, понад 8 мільйонів українців уже обрали своїх сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. У деяких регіонах декларації про вибір лікаря подали більше третини мешканців, серед лідерів: Вінницька область (37% населення), Харківська область (32% населення), Полтавська область (31% населення), Чернівецька область (26% населення) і Житомирська область (25% населення).

«13 липня 152 медичних заклади, що уклали договори з Національною службою здоров'я України, отримали на свої рахунки перші кошти – всього 244 мільйони гривень. Це комунальні і приватні заклади, де надають медичні послуги сімейні лікарі, педіатри і терапевти. Ще 9 закладів, які уклали договори з НСЗУ, отримають фінансування після того, як усунуть виявлені НСЗУ недоліки: вісім закладів з них перебувають у процесі поновлення своїх ліцензій, один медзаклад допустив помилки в документах і наразі працює над виправленням цієї ситуації разом зі Службою», - інформує міністерство.

У Житомирській області в «першу хвилю» фінансування потрапили сім закладів: комунальне некомерційне підприємство «Овруцький центр первинної медико-санітарної допомоги», комунальне некомерційне підприємство «Коростенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоборівської селищної ради, комунальне некомерційне підприємство «Довбиський селищний центр первинної медико-санітарної допомоги» Довбиської селищної ради, комунальне некомерційне підприємство «Миропільська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Миропільської селищної ради, комунальне некомерційне підприємство «Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чуднівської районної ради та приватне підприємство «Перша приватна клініка» (м.Житомир). Засновником ПП «Перша приватна клініка» є Ганна Борщівська, заклад розташований на вул.Велика Бердичівська, 47 – це адреса приватної клініки «Медібор».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня 2018 року розпочалася приписна кампанія з укладання договорів з лікарями. За перший місяць у Житомирі було підписано 36100 декларацій з лікарями первинної ланки. Станом на 15 червня 2018 року в обласному центрі було підписано 98 584 декларацій з лікарями первинної ланки надання медичної допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медицина медична реформа МОЗ  
Матеріали по темі