Місто

Цирк без тварин: «за» чи «проти». Опитування житомирян

16 July 2018, 14:39

Від минулого тижня у Житомирі активно обговорюють тему «цирку без тварин». Як наслідок, на сайті міськради з’явилась петиція про заборону розміщення та функціонування пересувних цирків з тваринами на території міста, яка за три дні набрала з необхідну для розгляду кількість голосів. Підтримав петицію й депутат міської ради Олег Черняхович, пообіцявши підготувати відповідний проект рішення з цього питання.

Ми вирішили провести своє невеличке опитування і запитали у житомирян: яким вони хочуть бачити цирк – з тваринами чи без?

«Моя думка двозначна, я не можу сказати чи за, чи проти», - зізнається Оксана.

«У мене дитина ходила в цирк і не було тварин, то їй було нецікаво. У Житомирі немає можливості сходити до зоопарку, то хоч у цирку дитина побачить звірів», - ділиться Анастасія.


«Я вважаю, що цирк для того і потрібен, щоб були тварини. Тому що це для маленьких глядачів. У іншому разі сенсу не буде туди діткам ходити. Без тварин у цирку буде нецікаво», - відповідає Поліна.

«Краще брати людей замість тварин, тому що тварини хочуть свободи, як і люди. Я вважаю, що неправильно тримати тварин у цирку чи будь-де, де обмежений простір», - говорить Дмитро.

«Ми були вчора у цирку з тваринами, дитині було цікаво. Дуже приємно подивитися, як вони все слухають, на цих тварин і звертаєш увагу, що вони усе розуміють. Дитині дуже сподобалось, вона була задоволена», - розповідає Анна.

«Мені не подобається, що тварин там мучать, у цирку», - каже Софія.

«Цирк з тваринами - це цікаво, але гуманніше без тварин. Дітям, наприклад, це дуже подобається, коли ми приходимо дивитися, але мені особисто їх шкода», - ділиться думками Світлана.

«Я звичайно не любитель таких заходів, цирків, веселощів, але мені буде дуже сумно. Адже, звірі теж мають якось веселитись, просто потрібно правильно до них ставитись», - впевнена Даша.

«Я проти, тому що бачив, у яких вони умовах їх там тримають, то ну його в баню. А ще – контактний зоопарк, ну його в баню, це погано. Я взагалі не люблю цирк, якщо забрати звідти тварин, то залишаться лише клоуни, а я їх не люблю», - зауважує хлопець, який представився Афанасій.

«Повинен бути нагляд за тваринами у межах норм: нормальне харчування, догляд, створені умови, місце, це ж все-таки живі істоти. При таких умовах можна. Якщо ж умови неналежні, тоді потрібно забороняти і тварин тримати у належних умовах», - підсумовує Оксана.

Як повідомляв Житомир.info, петиція щодо прийняти рішення про заборону розміщення та функціонування пересувних цирків з тваринами на території міста була оприлюднена вранці 13 липня і до вечора 15 липня набрала необхідні 250 голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цирк тварини опитування  
Матеріали по темі