Місто

За три дні петиція житомирян про заборону пересувних цирків з тваринами набрала необхідну кількість голосів

16 July 2018, 09:30

Житомиряни просять прийняти рішення про заборону розміщення та функціонування пересувних цирків з тваринами на території міста.

Відповідну петицію на сайт міської ради 11 липня подала Юлія Демчук, 13 липня петиція була опублікована і до вечора 15 липня набрала необхідні 250 голосів.

«Варто відмітити, що в межах своїх повноважень міські та селищні ради приймають рішення про заборону на своїй території пересувних цирків з тваринами. На сьогоднішній день шапіто з тваринами не можуть приїжджати у Київ, Дніпро, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Рівне, Луцьк, Кам'янське, Ірпінь, Ковель, Канів, Богородчани, Бориспіль, Боярку, Дрогобич. В Житомирі й досі такого рішення не прийнято. В чергове, мешканці міста стали свідками відвертого знущання над тваринами і виказують своє обурення, зокрема. на сторінках соцмереж», - пише автор петиції.

Посилання на петицію активно розповсюджували у Facebook, в коментарях під одним з таких дописів депутат Житомирської міської ради Олег Черняхович (фракція ВО «Свобода») пообіцяв підготувати відповідний проект рішення.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2018 інвестор з Данії Ханс Олесен та голова ОДА Ігор Гундич підписали меморандум про будівництво в Коростишівському районі норкової ферми на 5 тисяч маточних голів. 10 червня люди з плакатами «Залиш хутро тварині» пройшлися вулицями Житомира та зібрали підписи проти будівництва норкової ферми. 11 червня керівник апарату ОДА Олексій Шатило повідомив, що на законодавчому рівні діяльність таких ферм в Україні не заборонена, тому й підстав для відмови інвестору у веденні такої підприємницької діяльності немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція цирк тварини  
Матеріали по темі