Події

Власника маршрутки, у якій загинуло 10 людей, Корольовський суд Житомира відпустив під домашній арешт

23 July 2018, 15:32

Корольовський районний суд Житомира, обрав запобіжний захід Петру Луцику. Це власник маршрутки, яка 20 липня розбилася на Трасі Київ-Чоп. Внаслідок аварії загинуло 10 людей, троє з яких - діти. У лікарні нині залишається 9 потерпілих.

Прокуратура наполягала на триманні підозрюваного під вартою, аби він не впливав на свідків і не міг підробити документи.

«Даний автобус, що належить підозрюваному, має невідповідність щодо переобладнання з фактично встановленими пасажирськими місцями. На сьогодні згідно проведеної експертизи технічного стану автомобіля встановлено, що гальмівна система була у несправному стані», - зазначив прокурор Сергій Глазунов.


Власник автобуса Петро Луцик вважає, що гальмівна система була справною, тож трагедія сталася не з його провини.

«З тих матеріалів, що я тут прочитав по заключенню експертизи, гальмівна система втручань не має. Від того, що я побачив, до моменту зіткнення я не побачив гальмівного шляху. Я не знаю, може, він заснув, може, якісь ще обставини. Може, стан здоров’я. Я не знаю. Може, хто відволік його”, - говорить Петро Луцик.

Він зазначив, що був знайомий із водієм, який загинув у ДТП, час від часу позичав йому свій автобус.

«Він працював у свій час на пасажирських перевезеннях теж з Рівного на Київ їздив. Потім за станом здоров’я покинув, був механіком, потім познайомилися. Як водій він дуже спокійний був. Я свою провину, звичайно, відчуваю. Якби я знав, що таке станеться, думаєте, я дав би?”, - сказав Петро Луцик і почав плакати.

«У даному випадку ми припускаємо, що все ж таки причиною даної ДТП, цієї трагедії є не несправність гальмівної системи. Це порушення правил дорожнього руху особою, яка керувала даним транспортним засобом. Страшна трагедія, але мій підзахисний не міг вплинути на те, щоб її не було. Я не перекладаю вину на певну особу і в тому числі на водія. Я вважаю, слідство має розібратися, хто винний. У будь-якому випадку я вважаю, що мій підзахисний не винний у вчиненні даного кримінального правопорушення», - сказав адвокат Іван Грозік.

Суд задовольнив клопотання сторони захисту та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. Власника маршрутки, у якій під час ДТП біля Житомира загинуло 10 осіб, затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аварія суд ДТП  
Матеріали по темі