Події

У Житомирі суд обирає запобіжний захід власнику маршрутки, в якій загинуло 7 дорослих та троє дітей

23 July 2018, 12:33

23 липня Корольовський районний суд м.Житомира обиратиме запобіжний захід власнику маршрутки «Київ-Рівне», в які 20 липня у ДТП загинули 10 людей.

Після 12:00 до судової зали доставили затриманого – 41-річного жителя Рівненської області.

Нагадаємо, за інформацією правоохоронців в результаті аварії загинув водій маршрутки та 9 пасажирів, серед яких - троє дітей. Власник автобуса був затриманий 20 липня.

«У суботу, 21 липня 2018 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, власнику автобуса, водієм якого спричинено зіткнення, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації). Розслідуванням установлено, що автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який у порушення Правил дорожнього руху,не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації, та допустив до керування водія, який перебував у стані стомлення», - повідомляла прокуратура області.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. На оперативній нараді у Головному управлінні Нацполіції в області, що відбулась 21 липня, прийнято рішення про вжиття негайних заходів із посилення безпеки на автошляхах регіону. Обласне УОЗ повідомило про стан 9 потерпілих в аварії: станом на ранок 23 липня одну жительку з м. Новоград-Волинський, яка потрапила у ДТП поблизу Глибочиці, уже виписали із лікарні, ще 3 потерпілих планують виписати у найближчі дні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аварія ДТП маршрутка Київ-Чоп суд  
Матеріали по темі