Місто

Депутат міськради щодо «відпочинку» молоді за Будинком правосуддя у Житомирі: Можливо, туди долучити 95-ту бригаду та БТРи

26 July 2018, 15:40

26 липня на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутат Олег Черняхович підняв питання щодо впорядкування «відпочинку» молоді за Будинком правосуддя.

Депутат міськради поцікавився у мера Житомира, чи планує влада якимось чином ліквідувати «барну стойку» у сквері на Замковій горі.


«Напевно, багато хто знає, що в центральній частині міста, в історичній частині міста, за Будинком правосуддя відбувається ганебне явище: так звана «барна стійка». Там збирається «золота молодь» міста, яка п’є під відкритим небом, можливо, вживає наркотики, вчиняють акти хуліганства, вандалізму. Порушується правила благоустрою, починаючи від порушення тиші у нічний час, і закінчуючи всілякими такими речами, як забруднення, засмічення скверу. Поліція, на мій погляд, немає такого ресурсу, а може законодавчої бази, не може припинити це дійство. Туди, я знаю, долучалася Національна гвардія, але поки безрезультатно. Все б нічого, але там поблизу знаходиться елітний готель, де зупиняються гості міста, іноземці, міжнародні делегації, які споглядають на це все і думають: а чи насправді Житомир є цивілізованим містом. І скільки б мільйонів ми не витрачали на проведення різних заходів у місті, на облаштування місті, на проведення фестивалів, днів міста, святкування Дня Європи… Ми можемо святкувати і місяць День Європи, але від цього ми не станемо європейським містом, якщо в центрі міста відбуваються такі речі. Тому я хочу спитати міського голову, чи він знає про цю проблему. Якщо знає, то чи є у нього бажання якимось чином цю проблему вирішити. І якщо таке бажання є, то які шляхи вирішення цієї проблеми», - запитав депутат міської ради Олег Черняхович.

Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що проблема вирішується поступово.

«Дійсно, у нас є таке явище, як – молодь збирається за Будинком правосуддя у цьому сквері. Ми працювали по цьому питанню з поліцією. Знаєте, яка кількість патрульних зараз у місті Житомирі. Їх недостатньо. У нас є скарги від людей, які живуть біля цього скверу, і ви знаєте, що є проблема, що ті люди ходять там в туалет, в кущі… Забороняти щось - я б цього не робив. Але треба зробити так, що якщо молодь збирається, значить їм немає де збиратися в іншому місці. Тому треба робити такий культурний центр, й інші заходи спортивні об’єкти будувати для того, щоб молодь могла збиратися в іншому місці. Поки що ми відпрацювали наступне. Думаю, що до кінця цього тижня будуть розміщені таблички в цьому сквері. Почитаєте, що буде на цих табличках. Крім того, там будуть встановлювати систему відеонагляду, для того щоб поліпшити ситуацію в цьому сквері. І два дні тому комунальне підприємство вже встановило там три туалети в кінці скверу для того, щоб зняти проблему хоча б з туалетами. Якщо нам вдасться зробити відпочинок молоді нормальним, цивілізованим, то іноземці, які мешкають в готелі – вони це бачать на вулицях багатьох столиць Європи. Це нормально, коли молодь збирається, спілкується – це краще ніж вона буде збиратися по гаражам. Ми зараз пробуємо це взяти під контроль», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Камери і таблички, вони не вирішують проблему, вони можуть, тільки, якимось чином, попередити їх про це. Туди приїжджають поліцейські наряди, і вони просто глузують з них. Можливо, туди потрібно 95-ту бригаду долучати, БТРи, танки, аби їх розігнати. Туди приїжджають люди на таких машина, що їм начхати, яка там табличка, і що на ній написано. І якщо ви думаєте, що побудувавши якийсь центр, їх можна туди перевезти з пляшками, з алкоголем, і вони будуть пити в культурному центрі – вони там книжки читати не будуть», - сказав Олег Черняхович.

«Танки і БТРи потрібно використовувати трішки в іншій ситуації. Ви чуєте, що ви зараз говорите? Проти молоді використовувати танки, БТРи!», - наголосив мер Житомира.

«Я кажу, що можливо, це може вирішити проблему. Хоча – це незаконно і взагалі цього не може бути. Я хотів почути, що ви думаєте з цього приводу, я почув. Дякую», - сказав депутат міської ради Олег Черняхович.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року патрульна поліція інформувала про те, що неодноразово надходять виклики від жителів міста Житомира з скаргою на те, що відбувається масове паління тютюнових виробів в парковій зоні: Старий, Новий Бульвар, вул. Кафедральна (за будинком Правосуддя).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черняхович Сухомлин сквер  
Матеріали по темі