Влада

АМКУ майже через два роки визнав порушення в діях управління екології Житомирської ОДА щодо звітів про викиди

30 July 2018, 15:02

20 липня 2018 року Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало антиконкурентними дії управління екології Житомирської ОДА за 2016 рік.

Про це 26 липня повідомив сайт територіального відділення.

«Так, за результатами аналізу матеріалів, зібраних в ході розгляду справи, відділенням було встановлено, що управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА впродовж 2016 року з різних причин відмовляло споживачам послуг в реєстрації звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Такі звіти подаються на реєстрацію споживачами з метою подальшого оформлення та отримання дозвільних документів в сфері екології. Відділенням було з’ясовано, що в більшості випадків відмова управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА у реєстрації звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин мала формальний характер та потребувала лише роз’яснень виконавця», - інформує відділення.

За даними АМКУ, впродовж розгляду справи було виявлено ряд інших неправомірних дій з боку управління екології: вони мали місце під час розгляду звернень на видачу дозволів, зокрема, формального затягування термінів, необґрунтованих повторних відмов у видачі дозволів, необґрунтованих звернень до органів влади в сфері екології.

«Відтак 20.07.2018 рішенням адміністративної колегії дії управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації протягом 2016 року визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення дій органом влади, які могли призвести до спотворення конкуренції на ринку послуг вимірювань та розроблення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів для отримання дозвільних документів у сфері екології», - резюмує відділення, додаючи: наразі управління екології та природних ресурсів ОДА «виправилося» і припинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Нагадаємо, у червні 2018 року заступнику директора департаменту екології і природних ресурсів Житомирської ОДА Сергію Сіренькому повідомили про підозру в службовій недбалості, яка призвела до розтрати понад 300 тис. грн бюджетних коштів.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно АМКУ виявив близько 80 фактів розміщення ритуальних служб в приміщеннях закладів охорони здоров’я (патологоанатомічних бюро) та відділеннях судово-медичних експертиз, в тому числі в Житомирській області.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: викиди забруднення АМКУ управління екології  
Матеріали по темі