Суспільство

В Житомирській області найбільше випадків розміщення ритуальних бюро в приміщеннях моргів, - Антимонопольний комітет

13 June 2018, 17:20

Проблема знаходження ритуальних підприємств у моргах чи поруч з ними в Україні існує давно: такі служби мають суттєві переваги перед конкурентами, оскільки біля них висока концентрація близьких померлих, а ритуальні послуги не можуть вільно рекламуватись.

Про це пише сайт «Наші гроші».

«Знаходячись в одному приміщення, співробітники моргів мають поширену практику рекомендувати послуги саме тієї ритуальної компанії, яка орендує в них приміщення. Існують випадки, коли працівники комунальних закладів, до яких надходять померлі, погрожують родичам померлих невчасною видачею тіла або іншими перепонами, якщо ті відмовляться від рекомендованої фірми», - зазначає видання.

«Наші гроші» опублікували підприємства та ФОПів, які надають ритуальні послуги та орендують чи до недавнього часу орендували приміщення моргів, зокрема - у Житомирській області:


Антимонопольний комітет України за результатами перевірки виявив близько 80 фактів розміщення ритуальних служб в приміщеннях закладів охорони здоров’я (патологоанатомічних бюро) та відділеннях судово-медичних експертиз. Найбільше у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Харківській областях.

Про це зазначається у рекомендаціях АМКУ на адресу Міністерства охорони здоров’я, які були направлені 7 червня 2018 року.


Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в програмі «Мої податки» директор комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Ганченко розповів, скільки коштує утримання житомирських цвинтарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ морг лікарня ритуальне бюро поховання  
Матеріали по темі