Суспільство

У Житомирі хотіли запустити військово-патріотичне радіо, але не вистачило голосів

2 August 2018, 16:01

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не дійшла згоди щодо оголошення нового конкурсу на FM-частоти: жодне з двох пропонованих рішень щодо конкурсу не набрало необхідної кількості голосів на засіданні 26 липня.

Про це повідомляє «Детектор медіа».

«Свої проекти рішень запропонували двоє членів Нацради. Олег Черниш запропонував виставити на конкурс 29 ФМ-частот з колишньої мережі «Українського медіа холдингу» (переважно в обласних центрах) для розбудови загальнонаціональних радіомереж. При цьому він пропонував не робити жодних форматних обмежень чи особливих вимог до програмної концепції, щоб у цьому конкурсі могли взяти участь три радіостанції Суспільного мовлення. Член Нацради Сергій Костинський запропонував виставити на конкурс три частоти у Києві (94,6 МГц), Житомирі (104,5 МГц) і Вінниці (99,3 Мгц) для створення військово-патріотичного радіо», - зазначається у матеріалі про засідання Нацради.

Автор припускає, що пропозиція Костинського – це конкурс під радіостанцію Міністерства оборони України «Армія-ФМ», яка мовить саме в цьому форматі.

«На мій погляд, країні потрібні формати. Ми маємо тотальну кількість розважально-музичних радіостанцій. В Україні практично немає форматних мереж. Людям потрібні нові радіостанції. Перший формат, який я пропоную, - військово-патріотичний. Великі мовники приділяють незначний відсоток мовлення подіям на Сході, у Криму, діяльності Збройних сил. Я пропоную три міста, в яких розташовані великі військові частини і військові навчальні заклади. Три міста створюють суттєве навантаження на конкурсанта, оскільки сума ліцензійного збору перевищить 1 млн грн. Але три міста – це гарний початок для створення мережі військово-патріотичного радіо», - пояснив свою позицію член Сергій Костинський.

У результаті голосування проект конкурсу від Олега Черниша підтримали тільки Олег Черниш і Ольга Герасим’юк, Сергій Костинський і Юрій Артеменко проголосували проти, а Валентин Коваль, Уляна Фещук та Олександр Ільшенко – утрималися. За проект Сергія Костинського проголосували четверо членів (Сергій Костинський, Юрій Артеменко, Олег Черниш, Ольга Герасим’юк), а троє утрималися (Валентин Коваль, Уляна Фещук та Олександр Ільшенко).

«Жоден проект не набрав п’яти голосів – і рішення про конкурс так і не було ухвалено», - зазначає «Детектор медіа».

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2017 року на 36 FM-частотах було припинено мовлення радіостанцій медіахолдингу «UMH», зокрема – ТОВ «ТРК «ФОРУМ» / «Авторадіо» (Житомир) на частоті 104,5 МГц.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радіо Нацрада радіостанція  
Матеріали по темі