Місто

Працівники водоканалу міняють трубопровід у промисловій зоні Житомира та обіцяють більший тиск води в кранах

3 August 2018, 16:27

Працівники житомирського водоканалу проводять ремонт трубопроводу в районі вулиць Промислової, Параджанова та Корольова. Загалом працівники комунального підприємства планують замінити методом санації понад кілометр водогону. Замість старої труби діаметром 600 міліметрів тут встановлять нову діаметром в 300 міліметрів. За словами директора водоканалу, трубопровід такого діаметру зможе повністю забезпечити потреби населення та підприємств розташованих в промисловій зоні міста.


«В першу чергу, ми маємо розуміти, що цей трубопровід прокладався в середині 60-х років, термін використання сталевих труб - 25-30 років, він доживає вже свій другий термін, його неможливо експлуатувати. Він додає поганої якості води і не сприяє нормальному тиску. Ми використовуємо сучасні труби з поліетилену високої щільності. Вони витримують тиск десять атмосфер і термін їх використання від 50 до 100 років. Це набагато більше, ніж сталеві труби. Використовуючи нові матеріали, такі як харчовий поліетилен, ми можемо бути впевнені, що і тиск, і якість води, покращаться в мешканців. Ми обіцяли їм це і ми це виконаємо», - директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Ремонтні роботи ускладнюються тим, що металева труба, яка подавала воду жителям цього району та підприємствам знаходиться на глибині близько п’яти метрів, а ландшафт та транспортні магістралі не дозволяють використовувати важку техніку для підготовчих робіт.

«Окрім того, що ви бачите багато рослинності, за мною ще знаходиться чотири гілки залізниці і підступів для спеціалізованою техніки: екскаваторів, мулососів та іншої техніки, їх просто або немає, або вони дуже сильно обмежені, тому багато робіт нам дійсно доводилось виконувати вручну. Мабуть, це одна з найважчих ділянок для реконструкції в нашому місті. І нам вкрай важливо закінчити цю роботу. Я впевнений, що ця ділянка також впливає на сталий тиск в самому місті, бо наша система є закільцьованою і будь-який сегмент, який випадає з роботи в нашому місті, спричиняє незручності для іншої частини Житомира», - каже Андрій Нікітін.

Закінчити будівельні роботи, відновити водопостачання та підвищити тиск в кранах жителів мікрорайону на житомирському водоканалі обіцяють вже впродовж наступних кількох тижнів.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський водоканал за липень 2018 року на 313,8 тис. грн зменшив заборгованість за спожиту електроенергію. Станом на 1 серпня сума боргу складала 17 254,8 тис. грн, станом на 1 липня заборгованість становила 17 568,6тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін вода трубопровід ремонт  
Матеріали по темі