Події

Пожежа знищила в Житомирській області недіючий храм, прихожани якого пересварились через конфесію

4 August 2018, 20:37

У селищі Попільня Житомирської області 4 серпня згоріла цегляна будівля храму, де 4 роки не було богослужінь.

Про це повідомив сайт УДНС в Житомирській області.

«4 серпня о 05:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні недіючої церкви в с. Попільня Попільнянського району. З’ясувалося, що вогнем охоплено перекриття церкви та полум’я поширилося на покрівлю. Церква не працювала вже 4 роки. Вона переобладнана для богослужінь з будівлі колишньої школи, одноповерхова, дерев’яна, обкладена цеглою. Керівник гасіння пожежі залучив на допомогу додаткові сили та засоби для підвозу води», - розповідають рятувальники.

О 05:47 пожежу локалізували (загасили вогонь), а ліквідували – о 09:45 (залили тліючі конструкції). Попередньою причиною пожежі називають коротке замкнення в електромережі.

Про те, що в храмі не велися богослужіння через вірян, які не дійшли згоди в питанні його конфесійної належності, 4 серпня написав офіційний сайт Житомирської єпархії УПЦ.

«Багатостраждальний Свято-Миколаївський храм в с. Попільня перетерпів не одну подію – прекрасні молитовні служби Богу, вінчання, хрестини, сварки жителів села, бійки. (Він) стояв закритий вже кілька років, після того як мешканці села посварились між собою у вирішенні питання конфесійної належності церкви», - йдеться у повідомленні на сайті єпархії.

Автор статті на сайті єпархії також розповідає, що на 12 годину дня дерев’яні конструкції церкви ще тліли. Храм повністю зруйнований, а настоятель Свято-Миколаївської парафії звернувся до Попільнянського відділу поліції, бо підозрює підпал.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році горіла церква в Андрушівському районі, у 2017 – в Чуднівському, у травні 2018 – в Романівському.

Житомир.info

Фото рятувальників та з сайту Житомирської єпархії

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква храм пожежа  
Матеріали по темі