Здоров'я

​Медики Житомирської області, які підписали декларації з пацієнтами, отримали перші підвищені зарплати

9 August 2018, 15:50

У медичних закладах Житомирської області, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», лікарі отримали перші підвищені зарплати.

Про це 8 серпня повідомив сайт управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

«Перші підвищені зарплати отримали медики у закладах, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». У липні Нацслужба здоров’я оплатила за тарифами за медичне обслуговування пацієнтів 255,3 млн грн у 161 медичний заклад первинної медичної допомоги України», - інформує прес-центр УОЗ і наводить приклад: у липні 2018 сімейний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Довбиської селищної ради (Баранівський район Житомирської області, ред.) після оподаткування отримала зарплату в сумі 7,5 тис. грн, тоді як ще в червні оклад цього ж лікаря складав 3,4 тис. грн. після вирахувань.

За даними МОЗ, у закладах, які підписали договори з Нацслужбою здоров’я, діє гнучкий підхід до формування зарплат. Тепер керівники цих медзакладів можуть встановлювати рівень зарплатні в залежності від кількості декларацій, які підписав лікар, або інших показників. Рішення щодо зарплатної політики у кожному конкретному медичному закладі ухвалює колектив, тому підхід до оплати праці та момент початку підвищення відрізняється у кожному закладі.

За даними управління охорони здоров’я облдержадміністрації, до Національної електронної системи охорони здоров’я «eHealth» вже приєднались 57 медичних закладів Житомирщини та 817 лікарів. З липня 8 закладів первинної медичної допомоги області, серед яких 1 приватний, вже отримують кошти за кожного пацієнта від Національної служби здоров’я України.

Станом на 8 серпня жителі підписали 536 тис. 534 декларації, а це – понад 43% населення області (в Україні середній показник становить 32,4%). Серед лідерів за темпами підписання декларацій – Довбиська ОТГ (80,8%), Баранівська ОТГ (63,1%), Тетерівська ОТГ (62,7%), Овруцька ОТГ (62,6) та Чуднівський район ( 60,7%) Житомирської області, -інформує прес-центр УОЗ.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі декларації з лікарями вже підписали більше 134 тисяч людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларація лікар зарплата  
Матеріали по темі