Влада

​Курятина для шаурми, якою в Києві отруїлися люди, походить не з Житомирської області, - ГУ Держпродспоживслужби

10 August 2018, 15:45

Курятина для шаурми, якою укінці липня 2018 року у Києві отруїлося близько 90 людей, постачалася не з Житомирської області.

Про це у коментарі телеканалу UA: Житомир повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Олександр Волківський.

«Ми отримали інформацію від Держпродспоживлужби Київської області, що при розслідуванні фактів отруєння шаурмою в місті Києві одним з фактів передачі даного збудника харчових токсикозів було м’ясо птиці. Після попередніх розслідувань отримали лист, що одним із ймовірних, можливих постачальників охолодженої птиці на цеха по переробці для використання шаурмою було підприємство Житомирської області. Ми відразу зреагували, видали наказ і почали роботу з перевірки даних об’єктів», - розповів посадовець.


З його слів, вказане підприємство перевірили на відповідність ветеринарно-санітарних і санітарно-гігієнічних вимог та питань, що стосувались безпеки харчових продуктів. І знайшли принаймні три розбіжності.

«По-перше, товарно-транспортна накладна, по якій судить представник київського управління, (про те) що м'ясо надійшло 2 серпня, а захворювання почалося у Києві з 26 липня. Друге. На шаурму використовується м'ясо з обвалки. Наше підприємство поставляло лише охолоджену, готову, тушками курку. По-третє. Фірма, яка завезла м'ясо до Києва, це була єдина доставка, починаючи з четвертого місяця (квітень) і по сьогодні. Більше на територію Київської області, згідно товарно-транспортних накладних, підприємство не відпускало охолоджену курку для реалізації», - поінформував Олександр Волківський.

Він додав, що станом на 8 серпня фахівці ГУ Держпродспоживслужби відібрали проби продукції, змиви з обладнання та стін для того, щоб провести мікробіологічні та бактеріологічні дослідження і з’ясувати, чи є патогенні організми.

«На сьогодні (9 серпня), починаючи з третього дня росту посівів, будь-яких змін для росту патогенної мікрофлори не виявлено. Завершення процедури буде через 5 днів, і на понеділок (13 серпня) ми будемо остаточно знати, чи це наша (продукція), чи ні, але попередньо, що ні дата, ні сировина не сходяться, ми можемо заявити, це продукція не наша, тому ми пишемо цей лист на ім’я голови Дежпродспоживслужби, і керівнику Дежпродспоживслужби в місті Києві про те, що це не наша продукція», - заявив Олександр Волківський.

Нагадаємо, у перших числах серпня стало відомо про отруєння людей шаурмою в Києві, після чого в ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області заявили про перевірки точок продажу шаурми. Станом на 8 серпня перевірили 75 місць несанкціонованої торгівлі продуктами харчування та вуличною їжею та не допустили до реалізації 414 кг сировини та продуктів домашнього виготовлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шаурма отруєння Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі