Влада

​Нацагенство з питань запобігання корупції внесло припис меру Житомира стосовно його підлеглого

15 August 2018, 13:05

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення трьох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Про це 15 серпня повідомив офіційний сайт Національного агентства України з питань запобігання корупції.

Один з них стосується Житомирського міського голови Сергія Сухомлина.

«Приписи внесено Міністру культури України Євгену Нищуку стосовно Генерального директора музею «Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс» Івана Ковальчука, а також Житомирському міському голові Сергію Сухомлину (виділено редакцією) та виконуючому обов’язки головного лікаря Комунального підприємства «Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Токмацької міської ради Віталію Пасєвіну стосовно їх підлеглих», - інформує НАЗК.

Припис, який було внесено Житомирському міському голові, стосується начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрія Юзвинського, який не передав в управління у тридцятиденний строк з моменту призначення його на посаду належні йому корпоративні права ТОВ «Інструмент-Полісся», чим порушив вимоги частини першої статті 36 ЗУ «Про запобігання корупції», - повідомляється на сайті.

«З метою усунення порушень Закону та запобігання вчиненню їх у подальшому Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від керівників органів, у яких працюють зазначені посадові особи, вжити передбачені законодавством заходи. Припис НАЗК є обов’язковим до виконання. Про виконання припису посадова особа, якій його адресовано, зобов’язана повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції упродовж десяти робочих днів з дня його одержання», - інформує Нацагентство.

За даними порталу Оpendatabot, Юрій Юзвинський є одним з трьох власників та директором житомирського ТОВ «Інструмент-Полісся». Основним видом діяльності товариства вказана оптова торгівля машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництв. Станом на 10 серпня 2018 року фірма перебуває у стані припинення.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2016 року Юрій Юзвинський очолив інспекцію з благоустрою Житомирської міськради, змінивши на посаді колишнього регіонала Юрія Самборського. У коментарі Житомир.info Сухомлин пояснював, що призначив Юзвинського керівником КП для проведення його ліквідації.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК Юзвинський  
Матеріали по темі