Влада

Житомирський витверезник хочуть продати з аукціону зі збереженням профілю. Проект рішення сесії​

16 August 2018, 15:58

Будівлю Центру детоксикаційної допомоги – колишнього медвитверезника, розташованого у провулку Успенському (раніше – пров. 8 Березня) у Житомирі, хочуть продати з аукціону.

Проект рішення сесії «Про приватизацію будівлі колишнього відділення детоксикаційної допомоги за адресою: м. Житомир, пров. Успенський, 5» 16 серпня опублікували на сайті Житомирської міської ради.

«Приватизувати шляхом продажу на електронному аукціоні об’єкт соціально-культурного призначення територіальної громади міста Житомира будівлю колишнього відділення детоксикаційної допомоги за адресою: м. Житомир, пров. Успенський, 5 загальною площею 332,6 кв. м, яке перебуває на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №5» Житомирської міської ради, із збереженням профілю діяльності об’єкта як медичного закладу, що розташована на земельній ділянці територіальної громади міста Житомира в особі Житомирської міської ради загальною площею 0,0999 га», - йдеться у проекті рішення.

Олена Кравчук, начальник відділу по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради, який є розробником даного проекту рішення, у коментарі Житомир.info уточнила, що під збереженням профілю об’єкта мається на увазі розміщення будь-якого медичного закладу, не обов’язково витверезника.

«Ви знаєте, що минулого року було поставлене питання про закриття Центру деінтоксикаційної допомоги, бо гідність людини не передбачає такого поняття, як витверезник. Витвереження людини всупереч її волі визнане приниженням гідності. Тому даний об’єкт виставлений на електронний аукціон для продажу, але з умовою розміщення там будь-якої медичної установи», - пояснила Олена Кравчук.

Нагадаємо, з 1 грудня 2017 року через скарги на негуманне ставлення до людей напідпитку та відсутність правової бази житомирський Центр детоксикаційної допомоги перестав працювати за профілем. Відтоді нетверезих житомирян доставляють до Обласного наркологічного диспансеру.

Як повідомляв Житомир.info, рішення сесії про перелік об’єктів комунальної власності Житомира, в тому числі будівлі витверезника, що підлягають приватизації у 2018 році шляхом викупу та через аукціон, міська рада опублікувала ще в березні 2018.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: витверезник центр деінтоксикації приватизація  
Матеріали по темі