Влада

​В управлінні освіти розповіли про забезпечення підручниками першокласників житомирських шкіл

28 August 2018, 11:16

У липні 2018 року житомирські школи замовили друк за державний кошт необхідної кількості підручників для перших класів за стандартами Нової української школи.

Про це йдеться у відповіді управління освіти Житомирської міської ради на запит Житомир.info від 22 серпня 2018.

Запитання звучало так: Яким є стан забезпечення підручниками учнів 1-х та 5-х класів (чи закуплені вони, чи ще друкуються, хто друкує, яка потреба для Житомира)?

Відповідь така:

«На виконання нормативно-правових документів МОН України 12 липня 2018 року закладами освіти м. Житомира здійснено замовлення підручників для учнів 1 класу відповідно до контингенту, які будуть друкуватися за державні кошти (наказ МОН України від 6 липня 2018 року № №735)».

У Наказі МОН №735 «Про видання підручників для 1 класу закладів загальної середньої освіти за кошти державного бюджету у 2018 році» затверджується перелік підручників для 1 класу, що видаватимуться за кошти державного бюджету та на умовах співфінансування.

Згідно з цим же наказом, видання та придбання підручників для перших класів у 2018 році покладені на Державну наукову установу «Інститут модернізації змісту освіти».

У додатку до наказу, зокрема, 4 «Букваря», 4 підручники «Українська мова» для вивчення нацменшинствами, 4 «Англійських мови», 3 «Математики», 5 – «Я досліджую світ» та 4 «Мистецтва».

В інструктивно-методичних рекомендаціях щодо замовлення підручників для 1 класу зазначено, що керівники шкіл несуть персональну відповідальність за замовлення підручників.

Щодо підручників для 5-х класів відповідь управління освіти була наступною:

«Станом на 20.08.2018 року здійснено розподіл підручників для учнів 5 класів закладів загальної середньої освіти м. Житомира. Рознарядки подано в обласний бібліотечний колектор. Розпочато доставку підручників до закладів загальної середньої освіти. Питання своєчасного та стовідсоткового забезпечення закладів освіти м. Житомира підручниками (фінансування, друк, доставка в регіони) - в компетенції МОН України».

Нагадаємо, в Житомирі коштів з міського та державного бюджетів, виділених на якісну, сучасну та доступну загальну освіту «Нова українська школа», вистачить лише для першочергових потреб, тому в школах продовжують діяти спецрахунки для батьківської допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа нова українська школа НУШ підручник  
Матеріали по темі