Місто

Бюджетних коштів достатньо лише для першочергових потреб Нової української школи у Житомирі, - управління освіти

24 August 2018, 13:45

У Житомирі коштів з міського та державного бюджетів, виділених на якісну, сучасну та доступну загальну освіту «Нова українська школа», вистачить лише для першочергових потреб, тому в школах продовжують діяти спецрахунки для батьківської допомоги.

Про це йдеться у відповіді управління освіти Житомирської міської ради від 22 серпня 2018 на запит Житомир.info.

«Рішенням сесії міської ради від 26.06.2018 р. №1057 затверджено видатки міського бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної освіти «Нова українська школа» в сумі 11 447, 1 тис. грн. Загальний обсяг коштів, направлених з субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення «Нової української школи», становить 5 843,8 тис. грн, з них на:

закупівлю дидактичних матеріалів – 1 996,7 тис. грн.

  • закупівлю сучасних меблів - 3472,9 тис. грн.
  • закупівлю комп`ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів - 374,2 тис. грн.

Виділених коштів достатньо для забезпечення першочергових потреб (виділено в оригіналі) на якісну, сучасну та доступну загальну освіту «Нова українська школа», - йдеться у відповіді на запит.

На запитання, яке звучало так: «Чи очікують школи міста дофінансування необхідних меблів, обладнання, підручників, зошитів для 1 класів за рахунок батьків? Чим підтверджуються ці очікування (кошториси, листи, заявки адміністрацій шкіл про нестачу коштів)? На яку суму та в який спосіб школи збираються отримувати ці кошти (готівка, рахунок школи)?» управління освіти відповіло ухильно:

«Навчальні заклади м. Житомира мають спецрахунки, на які кожен бажаючий може перерахувати кошти для потреб школи. Інформація про використання благодійних коштів оприлюднюється на офіційних сайтах закладів та щоквартально на сайті міської ради, відповідно рішення Житомирської міської ради від 09.12.2014 р. №828 «Про прозорість використання батьківських коштів у закладах освіти»:

Також управління нагадало про тендер на закупівлю 3707 комплектів шкільних меблів (парта та стілець) на суму 9,2 млн грн, з переможцем якого ще не уклали договір через перевірку відповідності документів, а також повідомило про допорогові закупівлі (закупівлі до 200 тис. грн на рік для товарів і послуг та до 1,5 млн грн для робіт, ред.) мультимедійного обладнання. За документом, управління вже укладає договори на закупівлю дидактичного обладнання для учнів 1-х класів «Нової української школи».

Нагадаємо, на сесії 31 травня 2018 депутати облради розподілили 52 млн грн субвенції на реалізацію проекту «Нова українська школа» в Житомирській області. Влада Житомира планувала обладнати 112 перших класів за проектом «Нова українська школа».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 1 клас школа нова українська школа  
Матеріали по темі