Влада

Нацрада оголосила конкурс: хоче запустити військово-патріотичне радіо в Житомирі, Вінниці та Києві

6 September 2018, 14:45

6 вересня Національна рада затвердила конкурсні умови та вирішила оголосити форматний конкурс на мовлення на військово-патріотичну тематику на вільних радіочастотах у Житомирі, Вінниці та Києві.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення та радіомовленні.

«Одним із нагальних завдань, яке сьогодні стоїть перед Національною радою, є розвиток військово-патріотичного радіо в умовах фактичної війни за свій державний суверенітет і відновлення територіальної цілісності України», – під час засідання наголосив член Національної ради Сергій Костинський.

Він підкреслив, що в українського населення є великий попит на ці теми, однак вони до цих пір, уже на 5-у році збройного конфлікту в Україні, недостатньо висвітлюються.

Також Сергій Костинський зауважив, що створення військово-патріотичного мовлення було вирішено розпочати саме з тих міст, які мають безпосереднє значення для українських військовиків. Відповідно саме у цих трьох обласних центрах – Вінниці, Житомирі та Києві – заплановано встановити передавачі сигналу.

Так, для Вінниччини прорахована вільна FM-частота — 99,3 МГц, для Житомирщини — 104,5 МГц, Київщини — 94,6 МГц.

Зокрема, у Вінницькій області сигнал охоплюватиме м. Вінницю, а також Вінницький, Жмеринський, Калинівський, Липовецький, Літинський, Тиврівський райони. На Житомирщині сигнал поширюватиметься на м. Житомир, м. Бердичів та Андрушівський, Бердичівський, Хорошівський, Житомирський, Коростишівський, Радомишльський, Романівський, Пулинський, Черняхівський, Чуднівський райони. У Київській області він має розповсюджуватися на м. Київ, м. Ірпінь (міськрада), м. Буча, м. Бровари та Києво-Святошинський район.

«Оскільки конкурс форматний, — особливо увага приділяється вимогам до програмної концепції, яку компанії-переможці не матимуть права змінювати. Конкурсними умовами встановлено, що радіостанції, які претендують на мовлення на відповідних частотах, зобов’язані висвітлювати діяльність Збройних Сил України, Операції об’єднаних сил і ветеранів АТО, та інформувати про події, що відбуваються на тимчасово окупованих і тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Також мовники повинні займатися виготовленням та розповсюдженням програм на військово-патріотичну тематику, в загальному обсязі мовлення їх частка має становити не менше як 50%», - зазначає Нацрада.

Граничний обсяг мовлення — 24 години на добу. Невдовзі оголошення про конкурс буде опубліковано в газеті «Голос України».

Ілюстрація Нацради

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2018 року на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський пропонував виставити на конкурс три частоти у Києві (94,6 МГц), Житомирі (104,5 МГц) і Вінниці (99,3 Мгц) для створення військово-патріотичного радіо, але ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радіо Нацрада радіостанція  
Матеріали по темі