Фоторепортаж

Заняття зі стрілецької підготовки для снайперів на полігоні під Житомиром. Фоторепортаж

13 September 2018, 14:04

На полігоні у Житомирському районі 13 вересня відбулися заняття зі стрілецької підготовки для снайперів, які є курсантами 199-го навчального центру ДШВ.

«Заняття зі снайперами повинні відбуватися якомога частіше. Зараз ми маємо змогу двічі на тиждень проводити подібні заняття зі стрілецької підготовки з курсантами. Решта - це заняття з тактико-спеціальної підготовки. На цьому занятті відпрацьовується практична робота снайперів, в полі розставлені цілі, вони мають визначити точну відстань до цих цілей, швидкість та напрямок вітру, внести певні поправки та, після того, як все буде готово, вразити цілі бажано з першого пострілу. Вони працюють зараз в парах, другий номер потрібен для того, щоб коригувати перші номери. У випадку, якщо перший не влучить, надати більш точну поправку, щоб той снайпер, який стріляє, з другого пострілу точно вразив ціль. Тут зараз займаються і резервісти, і більш досвідчені снайпери. Ми намагаємося використовувати досвід країн НАТО, у них військовослужбовець може стати снайпером тільки після року контрактної служби продемонструвавши гарні показники з фізичної, з бойової підготовки, розумові здібності. Таких людей тестують і після цього відправляють у навчальні заклади, де готують снайперів. Потрібен жорсткий відбір і після цього досить тривале навчання», – пояснив начальник одного з підрозділів 199-го навчального центру ДШВ Олексій Джемула.

Подробиці дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2018 року в Житомирі в розташуванні 95-ї ОДШБ розпочались збори резервістів: впродовж місяця військовослужбовці вдосконалюватимуть свої навички та військові уміння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полігон снайпер військові  
Матеріали по темі