Місто

Директорів житомирських шкіл очікують нові конкурси та контракти, – Сергій Сухомлин

18 September 2018, 14:47

Житомирську освіту очікує оновлення кадрів, а з директорами шкіл будуть укладати контракти, хоча це й не зовсім законно.

Про це мер Сергій Сухомлин повідомив на брифінгу 18 вересня.

«Зараз буде значне оновлення і будуть кадрові зміни, які стосуватимуться не лише департаменту, а й шкіл Житомира. І вже є перші заявки, будемо проводити конкурси. Ми розуміємо, що можна створити ідеальні умови для дітей, але ми трошки застрягли в радянському типі освіти. Реформа середньої освіти потребує нових підходів, нового рівня спілкування з дітьми, тому будемо підбирати кадри, які готові працювати з дітьми на новому рівні. Найближчим часом ви побачите нові конкурси і, я думаю, піде повне оновлення кадрів», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також зауважив, що випускники університетів, молоді спеціалісти не можуть влаштуватися на роботу в школу після закінчення навчання.

«Я не кажу, що пенсіонер в школі – це погано, є багато прикладів директорів шкіл, які дійсно розвивають школи, і тут не можна всіх «під одну гребінку гребти», треба акуратно. Але треба перезапустити цю систему освіти, тому ще мене не задовольняє результат, коли наші діти за результатами ЗНО займають далеко не перші місця в Україні і це насправді сумно», - наголосив мер Житомира.

Сергій Сухомлин розповів, що на розгляд сесії міської ради планують винести питання про контракти з директорами шкіл.

«На чергову сесію міської ради ми готуємо положення про контракт і всі директори шкіл будуть знову проходити конкурс при підписанні цього контракту. Ми розуміємо, що на даний момент це не зовсім законно, хоче нещодавно Лілія Михайлівна Гриневич (міністр освіти і науки – ред.) заявила, що найближчим часом у закон про освіту буде внесена норма, за якою всі вчителі пенсійного віку будуть переводитися на контракт. Ми на сьогодні не можемо змусити директорів шкіл пройти цю комісію, але я думаю, що директори, які відчувають в собі сили і готові, підуть на це добровільно», - розповів Сергій Сухомлин.

За його словами, до складу комісії будуть входити представники управління освіти, депутати, представники недержавних шкіл, люди, які при Міністерстві освіти і науки займаються реформою освіти, та представники батьківських комітетів.

«Сесія міської ради буде 27 вересня, якщо положення буде ухвалене, то після цього будемо запускати конкурси», - зазначив мер.

Нагадаємо, рішення «Про реорганізацію процесу здійснення повноважень у сфері освіти, зміну структури і перейменування управління освіти Житомирської міської ради» міська рада ухвалила 26 червня 2018 року. За словами мера, станом на 28 серпня процес реорганізації управління освіти в департамент ще не завершився.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 грудня 2017 року з 32 директорів шкіл Житомира сім працюючих директорів були старше 65 років, найстаршому на той час було 77.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа освіта Сухомлин  
Матеріали по темі