Влада

​Процес реорганізації управління освіти в департамент ще триває, - мер Житомира

29 August 2018, 11:14

Станом на 28 серпня ще не завершився процес реорганізації управління освіти Житомирської міськради в департамент, про який влада почала говорити ще в березні 2018 року.

Про це на брифінгу 28 серпня сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Триває процедура реорганізації, буде проводитися розширення управління в департамент з новим функціоналом і новими людьми. Я не кажу про нове керівництво, бо не відповідаю за конкурсні комісії. Це поза моєю компетенцією», - прокоментував міський голова.

Нагадаємо, про заплановану реорганізацію Сергій Сухомлин почав говорити навесні цього року після скандалу з закупівлею м’яса, угодами навчальних закладів з фірмою доньки заступниці начальника управління освіти та закупівлею інвентарю для дитсадка №58.

Тоді він відзначав, що «необхідно розділити повноваження управління освіти і повноваження шкіл, садочків для того, щоб не було такого суб'єктивного впливу на процеси закупівель і проведення ремонтів». Також зазначалося, що «при реорганізації в департамент буде конкурс. І всім претендентам на ті посади, які там будуть, потрібно пройти конкурс».

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2018 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки» діяльності закладів освіти Житомира, зокрема, щодо обставин, доцільності та ефективності використання бюджетних коштів під час співпраці управління освіти Житомирської міської ради та підпорядкованих установ з ПП «Тендер-Гра». Проект рішення сесії щодо реорганізації управління освіти опублікували у травні 2018.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта управління освіти реорганізація  
Матеріали по темі