Суспільство

Зареєструвати «Шлюб за добу» тепер можна в трьох містах Житомирської області

19 September 2018, 09:55

Радомишль став третім містом у Житомирській області, яке приєдналось до пілотного проекту «Шлюб за добу». 18 вересня тут зареєстрували перше експрес-весілля. Привітати молодят зібрались рідні та близькі, а також представники Міністерства юстиції. За словами заступника міністра юстиції Олени Сукманової, така реформа покликана в першу чергу спростити бюрократичні процедури, з якими стикаються молодята.

«У нас є такий слоган, він навіть надрукований на футболках працівників юстиції – «Юстиція відкрита для людей». Все, що ми робимо, всі реформи, які ми вигадуємо, а це не реформи заради реформи, головна мета усього цього - бути ближчими до людей, скоротити бюрократичні процедури. Саме тому ми даємо можливість одружитись за одну добу, тому ми приносимо у пологові будинки свідоцтво про народження. Ми поширюємо і збільшуємо кількість онлайн послуг для того, щоб або в пологовому будинку, або кому не спиться о 4-й ранку, можна було записатись на прийом до РАЦСу, або оформити матеріальну допомогу і так далі», - заступник міністра юстиції Олена Сукманова.


Будь якому місту, яке хоче долучитись до пілотного проекту «Шлюб за добу» потрібно зовсім небагато.

«В першу чергу для цього потрібна ініціатива з місць. Ми не ставили на меті нав’язування будь яких послуг чи громадянам, чи місцевим органам влади. Зараз у нас йде повним ходом децентралізація. У Радомишлі для цього, я вважаю, є величезний потенціал. В першу чергу, потенціал туристичний. У нас є різні види туризму і я вважаю, що шлюбний туризм, який розвиватиметься від сьогоднішнього дня у Радомишлі, є право на існування та право на успіх», - переконаний начальник головного територіального управління юстиції в Житомирській області Олександр Грабар.

Наречений Андрій Крутій розповідає: усі необхідні процедури для реєстрації шлюбу здійснив максимально швидко.

«Було три дні дуже напружених і кропітких, але документи - це була лише мала частина організаційних моментів. З документами було простіше. А там вже стандартна схема - гості, транспорт, одяг, каблучки. На все пішло три дні. В ідеалі, я сказав би, що потрібен тиждень, але все вирішили за три дні паралельно і було чим зайнятися», - каже наречений Андрій Крутій.

Скористатись послугою «Шлюб за добу» тепер можна скористатись у трьох містах області: в Житомирі, Коростені та Радомишлі.

Як повідомляв Житомир.info, перше експрес-весілля у Житомирі зареєстрували молодята, які збиралися переїхати до Польщі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Радомишль юстиція шлюб за добу Сукманова Грабар  
Матеріали по темі