Місто

Перше експрес-весілля у Житомирі зареєстрували молодята, які збираються переїхати до Польщі

1 March 2017, 16:50

Обітниці, обручки, та квіти - на перший погляд звичайне весілля. Втім Наталія та Олександр стали першою у Житомирі парою, яка скористалася можливістю одружитися за добу. Молодята зізнаються, про експрес-весілля дізналися зі ЗМІ, вирішили не зволікати з одруженням, бо невдовзі планують переїжджати до Польщі

«Дуже щаслива, дуже кохаю свого чоловіка, дуже рада, що ми пішли на цей крок. Вчора підійшли написали заяву, а сьогодні наше весілля», - розповідає наречена Наталія Гарбарчук.

Житомир став одним із 18-ти міст, де запустили пілотний проект «Шлюб за добу». представники управління юстиції пояснюють, проект має безліч переваг і суттєво полегшує життя парам, які не хочуть чекати місяць, щоб одружитися.

«Не потрібно шукати якісь виходи, домовлятися з начальниками РАЦСів. Будь ласка, ось узаконена вартість цієї послуги. Проплачуєте, пишете заяву, паспорти, і за одну добу ми вас одружуємо. У будній день це коштує 1800 грн. У святкові та інші вихідні дні - 3600 грн. Всі, хто до нас будуть звертатися, я, як начальник управління державної реєстрації області можу свідомо заявити, що ми будемо старатися одружити всіх за один день. Навіть в ночі будемо це робити, це не є проблема. Для того ми є від держави, щоб робити для людей і заради людей», - зазначає заступник начальника головного територіального управління юстиції у Житомирській області Валентин Залізнюк.

«Якщо пара вирішила, що вони вже не хочуть чекати місяць, вони готові зареєструвати шлюб, вони повинні звернутися за телефоном організатора, який буде на сайті головного територіального управління. Їх тут забезпечують всіма документами, які вони на місці заповнюють швиденько, ставлять підписи, проплачуть вартість послуги і обирають самі час, коли хочуть одружитися. У нас є дві пари, які вже приходили, цікавились, виявили бажання. І якщо не завтра, то у п’ятницю ми їх будемо одружувати», - в.о. начальника Житомирського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції в Житомирській області Наталія Будна.

В управлінні юстиції також повідомляють, що шлюб за добу зможуть укладати не тільки житомиряни, а й жителі інших регіонів, і навіть іноземці. Втім зазначають, експрес-розлучення законом не передбачені, як і раніше вони займають не менше місяця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі