Події

У Житомирській області судитимуть водія, який пропонував патрульним хабара

27 September 2018, 09:52

На Житомирщині судитимуть водія, який запропонував патрульному інспектору неправомірну вигоду за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом надання водієм неправомірної вигоди службовій особі - інспектору патрульної поліції, за ч. 1 ст. 369 КК України. Наразі матеріали справи відкриті для ознайомлення стороні захисту та обвинувачуваному.

«У ході досудового розслідування установлено, що житель Вінницької області, керуючи автомобілем на відрізку автодороги, що проходить через с. Хажин Бердичівського району, порушив правила дорожнього руху, здійснивши заборонений обгін. Коли ж патрульна поліція зупинила водія за вчинене порушення правил дорожнього руху та почала складати адміністративний протокол за ч. 1 ст. 122 КУпАП, порушник запропонував інспектору неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності», – інформують у прокуратурі.

Після закінчення ознайомлення із матеріалами досудового розслідування місцевою прокуратурою буде затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду для розгляду по суті.

Житомир.info намагався з’ясувати, яку ж суму водій пропонував патрульним. У прес-службі прокуратури зазначили лише, що сума була невеликою.

«Водії мають розуміти, що вирішення питання у такий спосіб тягне за собою кримінальну відповідальність, незалежно від суми запропонованої вигоди», – наголосили у прес-службі.

Довідка прокуратури: відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України, за вчинений злочин передбачено покарання, зокрема, штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2018 року в Бердичеві поліцейські зупинили автівку, водій якої допустив порушення Правил дорожнього руху. Аби уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, чоловік намагався дати інспекторам 2 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання  
Матеріали по темі