Влада

​Виконком затвердив новий розмір плати за навчання в музичних школах Житомира

3 October 2018, 11:05

У 2018-2019 навчальному році підвищується плата за навчання в комунальних мистецьких навчальних закладах Житомира.

Таке рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 3 жовтня.

Після голосування мер Сергій Сухомлин повідомив, що на наступний рік в державному бюджеті передбачене адресне фінансування позашкільних закладів.

«В бюджеті на наступний рік Міністерство освіти передбачає, що «гроші ходять за дитиною», це стосується позашкільного виховання. Але треба бути дуже обережним, щоб не втратити музичні школи, «Сонечко». Для нашого бюджету на наступний рік буде 100 мільйонів гривень, якщо розділити ці кошти між всіма дітьми шкільного віку, то це трохи більше 3,5 тисяч на дитину. Музична школа, де собівартість навчання вища, ніж у технічному гуртку, може не вижити. Це відкриває для дитини можливість займатися в школі мистецтв чи приватній школі», - сказав Сергій Сухомлин.

Він зауважив, що нову систему фінансування у Житомирі планують відпрацювати на дитячій спортивній школі з футболу.

Як повідомляв Житомир.info, в порівнянні з минулим навчальним роком оплата в музшколах збільшується, на деякі інструменти – в 2 рази. Зокрема, навчання по класу фортепіано коштуватиме 250 грн на місяць (у минулому році – 140-150 грн), гітара – 250 грн (було 150-160 грн), духові та ударні інструменти – 200 грн (було 80-100 грн), образотворче мистецтво – 250 грн (було 150-200 грн), хореографія 200 грн (було 130 грн).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком музична школа плата  
Матеріали по темі