Влада

​Житомирська область не має «власних» схем з відмивання доходів, всі запозичені, - керівник податкової міліції

9 October 2018, 12:48

Майже всі схеми з відмивання доходів, які «працюють» у Житомирі та області, є запозиченими з інших регіонів.

Про це на прес-конференції 9 жовтня розповів перший заступник начальника головного управління ДФС у Житомирській області Віктор Лилик.

«Я працював у багатьох областях України. Можливо, це близькість розміщення неподалік Києва чи специфіка перебування всередині держави, але я практично не зустрічаю схем (відмивання доходів) власне житомирських. В основному всі злочинні схеми, які використовуються, Житомирська область запозичує в інших областей, співпрацює з ними. Тобто, Житомирська – це транзитна область. Немає схеми, де працюють тільки житомирські фірми. Київ, Харків, Дніпропетровськ, Львів, Вінниця, - ми виходимо звідси на інші фірми. З одного боку, це дещо ускладнює нашу роботу, бо треба співпрацювати з іншими підрозділами, але є досвід і напрацювання, тому будемо боротися», - розповів Віктор Лилик, і додав:

«Це абсолютно не означає, що Житомирська область «пасе задніх». Навпаки, обороти вражають. Це сотні мільйонів гривень».

Він також розповів, що за 9 місяців 2018 року загальний економічний ефект від діяльності оперативних підрозділів податкової міліції Житомирської області склав майже 66 мільйонів гривень.

Нагадаємо, полковник податкової міліції Віктор Лилик призначений першим заступником начальника ГУДФС у Житомирській області 18 червня 2018 року. До призначення на цю посаду майже три роки працював першим заступником начальника ГУ ДФС в Івано-Франківській області. До Лилика податкову міліцію очолював Іван Гілета, який після звільнення "помінявся" з колегою і пішов працювати на Івано-Франківщину.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, оборот якого протягом 2017-2018 років склав 210 млн гривень. Один з офісів конверт центру працював на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова податкова міліція Лилик  
Матеріали по темі