Суспільство

З початку року більше 30 тисяч жителів Житомирської області оформили паспорт у вигляді ID-картки

11 October 2018, 17:01

В Житомирському обласному управлінні Державної міграційної служби відбулось засідання колегії по результатах роботи міграційної служби за 9 місяців 2018 року.

Про це 11 жовтня інформує прес-служба УДМС у Житомирській області.

«Впродовж 9 місяців 2018 року прийнято майже 87 тисяч осіб з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та близько 31 тисячі – з оформлення паспорта громадянина України у формі id-картки (порівняно з 2017 роком - 64 тисяч 776 та 23 тисячі 779 відповідно). Упродовж звітного періоду Управлінням ДМС на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі 35 млн. 644 тис. 835 грн. за надані населенню адміністративні послуги ДМС, за аналогічний період минулого року - 23 млн 818 тис. 017 грн», - йдеться у повідомленні.

Важливим напрямом реформування ДМС є посилення спроможності нашої держави щодо протидії нелегальній міграції, що обумовлене зростанням міграційного тиску в світі, зокрема в країнах ЄС.

«До адміністративної відповідальності притягнуто 533 порушників міграційного законодавства. Упродовж 9 місяців п.р. підрозділами УДМС України в Житомирській області прийнято 198 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. 35 – із забороною в’їзду в Україну, відносно 7 іноземців прийнято рішення добровільно повернути їх до країн громадянської належності, відносно 6 іноземців районними судами прийнято рішення про примусове видворення за межі України, 37 іноземцям скорочено термін перебування в Україні, 11 іноземців передано підрозділам Адміністрації Державної прикордонної служби України. П’ять іноземців було поміщено до Чернігівського ПТПІ та в подальшому видворено за межі держави», - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року громадяни України отримають можливість у будь-який час обміняти свої паспорти-книжечки на ID-картки.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж серпня 2018 року поліцейські спільно з міграційною службою виявили близько 126 адміністративних порушень, вчинених громадянами інших держав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УДМС паспорт  
Матеріали по темі