Влада

Київські фірми хочуть отримати погодження Житомирської облради, щоб видобувати торф на площі більше 300 га

11 October 2018, 17:52

ТОВ «Софія-Гамма» та ТОВ «Софія-Біо» хочуть отримати погодження Житомирської обласної ради надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування торфу на трьох ділянках в Овруцькому районі, загальна площа яких – 317,75 га.

Відповідні проекти рішень сесії 11 жовтня оприлюднені на сайті облради.

Зазначається, що обласна рада отримала звернення Державної служби геології та надр України від 04.10.2018 щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Софія-Гамма» з метою видобування торфу в Овруцькому районі на ділянках Н1, Н2 родовища «Граничне» загальною площею 70,8 га; Південної ділянки родовища «Ямни» площею 145,15 га. На родовищі «Плав-ІІ» площею 101,8 га торф хоче видобувати ТОВ «Софія-Біо».

Обидві компанії зареєстровані у Києві в серпня 2016 року за одныэю адресою. Власники ТОВ «Софія-Гамма» – двоє киян: Мельник Максим Олександрович, який є керівником підприємства, його внесок до статутного фонду – 500 грн, Коляско Ігор Петрович, який теж вніс до статутного фонду 500 грн. Основний вид діяльності підприємства – добування торфу.

ТОВ «Софія-Біо» з таким же основним видом діяльності теж має статутний фонд 1 тис. грн, Її керівник і один з власників – Мельник Максим Олександрович, інший власник – Алієв Замік Ідрат Огли, громадяни Азербайджану, який проживає у Києві.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2018 року на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулось розширене засідання правління Державного концерну «Укрторф» за участі голови обласної ради Володимира Ширми та генерального директора концерну, депутата обласної ради Андрія Озерчука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Держгеонадра копалини торф Овруцький район  
Матеріали по темі