Влада

Голова Житомирської облради хоче, щоб дозволи та ліцензії на видобуток корисних копалин видавала область

16 March 2018, 14:17

На базі Житомирського національного агроекологічного університету 15 березня відбулось розширене засідання правління Державного концерну «Укрторф» за участі голови обласної ради Володимира Ширми та генерального директора концерну, депутата обласної ради Андрія Озерчука.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Також участь у нараді взяли посадовці Міненерговугілля України, члени правління ДК «Укрторф», делегації від Чернігівської, Волинської, Рівненської обласних рад та облдержадміністрацій, науковці. Основне питання, яке обговорювалось на нараді – це стратегія і тактика відродження і повноцінного прибуткового функціонування торфовидобувної та переробної галузі України», - йдеться у повідомленні.

Володимир Ширма наголосив на необхідності передачі повноважень надавати дозволи та ліцензії на видобуток корисних копалин хоча б на рівень області.

«Торф, торф’яна промисловість – це вже сьогодні нові робочі місця, енергетична незалежність нашого регіону як мінімум, це екологічні добрива, сорбенти нового покоління , а значить і розвиток сільськогосподарської галузі», - зазначив під час виступу голова обласної ради.

Учасники наради окреслили першочергові завдання, серед яких спрощення процедури відведення торфовищ під промислове освоєння, технічна модернізація застарілого обладнання і запровадження сучасних технологій, цільова підготовка фахівців.

На думку експертів, невигідно просто спалювати торфобрикети для обігріву приміщень. Потрібно налагодити виробництво широкого спектру продукції органічного походження: торфосумішей, компостів для сільського господарства, садівництва, городництва, що значно розширить ринки збуту. Сподіваються учасники зібрання і на державну підтримку відродження галузі.

Нагадаємо, депутат Житомирської облради від партії УКРОП Андрій Озерчук – генеральний директор державного концерну «Укрторф».

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство економічного розвитку і торгівлі в листопаді минулого року оприлюднило повний перелік держпідприємств, які рекомендовано залишити в державній власності, передати в концесію, реорганізувати або ліквідувати, а також ті, що підлягають приватизації у 2017 – 2020 роках, зокрема, ДП «Житомирторф» планують виставити на приватизацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада торф Озерчук копалини  
Матеріали по темі