Культура

У Житомирську області на 10 днів приїдуть художники з чотирьох міст України, аби змалювати осіннє Полісся

19 October 2018, 09:45

19 жовтня Житомирська область вперше приймає міжрегіональний художній пленер «Осіння палітра Полісся». Художники з області та інших міст України протягом 10 днів писатимуть картини з краєвидами нашого поліського краю. Кожен митець подарує по дві картини облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

«До Житомирщини вже завтра приїдуть художники з різних куточків України для того, щоб 10 днів писати картини з мальовничими краєвидами області. Пленер «Осіння палітра Полісся» триватиме з 19 по 28 жовтня на базі санаторію «Дениші». Там художники працюватимуть над своїми художніми роботами. Також у рамках пленеру заплановані виїзди по два дні до Бердичева та Коростишева. У цих містах митці зображатимуть архітектуру старого міста та річкові пейзажі», – інформує сайт ОДА.

Голова Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василь Кондратюк розповів, що участь у пленері будуть брати 10 художників: 5 з Житомирської області та 5 майстрів з Одеси, Харкова, Вінниці, Сум.

За словами Василя Кондратюка, за умовами пленеру кожен художник подарує Житомирській ОДА по дві своїх картини, які відбиратиме оргкомітет. Це можуть бути раніше написані роботи, або ж картини, створені під час цього пленеру.

Перша виставка результатів роботи художників під час «Осінньої палітри Полісся» буде презентована на четвертому поверсі облдержадміністрації 25 жовтня.

Нагадаємо, 18 травня у приміщенні Житомирської міської ради відбулося відкриття виставки творів учасників ІІІ Міжрегіонального живописного пленеру «Житомир VPosytyvi» до Днів Європи.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року в Житомирській області вперше проходив міжрегіональний живописний пленер «Житомирська палітра». На підсумковій виставці представили понад 170 робіт, над якими впродовж двох тижнів працювати 25 митців із Житомира, Камянця-Подільського, Одеси, Рівного, Києва, Луцька, Полтави, Харкова, Івано-Франківська та Миколаєва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художник картина пленер  
Матеріали по темі