Фоторепортаж

​Як житомирські школярі конструюють пристрої та створюють роботів. Фоторепортаж

19 November 2018, 12:57

Житомирські школярі у вільний від уроків час не лише «сидять» у планшетах і телефонах, а й, як десятиліття тому – паяють, конструюють, програмують і майструють роботів на пультах управління.

Доказ цьому – робота гуртків радіоконструювання та основ робототехніки, які працюють при міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді на Пушкінській, 19 в Житомирі.

Відвідувачі обох гуртків переважно хлопці, хоча записані й дівчата, яким почасти вдається все не гірше, - відзначають керівники.

Гуртком радіоконструювання керує Хмара Володимир Олександрович, орієнтовний контингент – хлопці від 9 до 19 років. Вони конструюють пристрої радіоелектроніки, автоматики й телемеханіки.

Основи робототехніки проводить Барсуков Віталій Вікторович. Програма гуртка розрахована на дітей віком від 11 до 18 років, стать не має значення. Під час занять вихованці вивчають такі фізичні величини, як напруга, сила струму, опір, розмірність фізичних величин та способи їх вимірювання. На практичних заняттях конструюють моделі роботів, створюють та захищають найпростіші проекти.

Житомир.info подивився, як проходять заняття з конструювання електронних пристроїв і програмування роботів.

Як проходить заняття в комунальному театрі танцю «Енергія» в Житомирі, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гурток програмування робот техніка  
Матеріали по темі